Suceava: Concurs cu premii în bani pentru cea mai frumoasă poveste cu animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestiţi despre prietenii voştri necuvântători!
Povestiţi despre prietenii voştri necuvântători!

Activitatea face parte din campania "Animalul meu de companie - o poveste de iubire" şi doreşte să sensibilizeze cetăţenii cu ptivire la animalele fără stăpân.

Concursul este destinat atâ copiilor cât şi tinerilor ori oamenilor maturi. Premiile şi menţiunile oferite pentru cele mai bune creaţii vor consta din pachete de cărţi, diplome, abonamente pentru toată familia la bibliotecă şi serviciile ei, precum şi în bani. Campanie este organizată de Consiliul Judeţean înpreună cu Primăria Sucevei dar şi cu Biblioteca Bucovinei.

Pentru premiul I, participantulv a câştiga 400 de lei, premiul II este în valoare de 300 de lei iar premiul III de 200 de lei. Cea mai bună povestire va fi premiată cu premiul special al juriului în valoare de 500 de lei.

"Campania are menirea să sensibilizeze locuitorii oraşului Suceava faţă de soarta animalelor abandonate şi să creeze atitudini de implicare şi responsabilitate ale cetăţenilor pentru destinul fiinţelor umane şi al animalelor, oferind mărturii despre binefacerile adopţiei de animale", a decalrat Angela Furtună, coordonatoarea proiectului.

Campania şi concursul se vor încheia în ziua de 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, când va avea loc gala de premiere a câştigătorilorcu cărţi, bani, reviste, alte daruri surpriză, lecturi publice din scrierile autorilor participanţi la concurs, editarea unui volum cu aceste scrieri şi cu fotografii ale animalelor de companie.

Ulterior, cartea va fi prezentată în şcoli şi instituţii.La final va fi organizat un  eveniment de prezentare publică a animalelor din adăposturi, în vederea stimulării adopţiilor.

Textele pot fi trimise la adresa de mail: angela.furtuna@gmal.com

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite