Suceava: Colegiul „Petru Rareş“, în topul liceelor de elită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional „Petru Rareş“ atrage cei mai buni absolvenţi de clasa a VIII-a din oraş
Colegiul Naţional „Petru Rareş“ atrage cei mai buni absolvenţi de clasa a VIII-a din oraş

Clasamentul a fost făcut pe baza mediilor de admitere, a premiilor obţinute la olimpiade şi a promovabilităţii de la Bac. Zeci de ani, supremaţia a fost deţinută de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare, care a căzut pe locul secund.

Directorul de la „Petru Rareş“ a explicat performanţa prin numărul mare de ore suplimentare efectuate de către elevi şi profesori în cursul anului. 

„Colectivul de elevi este riguros selecţionat. Avem profesori dedicaţi, care muncesc cot la cot cu elevii, de aici şi numărul mare de premii la olimpiade. De asemenea, facem pregătiri intense cu elevii noştri, atât pentru olimpiade, cât şi pentru examenele naţionale“, a declarat Daniela Dungeanu, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

12 premii la olimpiade

Ultima medie de admitere din acest an a fost 9,20, procentul de promovare a Bacalaureatului a fost de 100%, iar elevii Colegiului au obţinut 12 premii la olimpiadele naţionale. De asemenea, toţi cei care termină aici intră la facultate.

Pe locul II se află Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, fiind urmat de Colegiul „Dragoş Vodă“ Câmpulung Moldovenesc. Colegiul „Mihai Eminescu“ s-a clasat pe poziţia a patra, având o singură realizare la faza naţională a olimpiadelor şcolare.

Topul este completat de Colegiul „Nicu Gane“ Fălticeni, Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi“ Rădăuţi, Grupul Şcolar „Oltea Doamna“ Dolhasca, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar Liteni şi Grupul Şcolar Broşteni. Liceele tehnice înregistrează cele mai slabe rezultate.

„Din start, mediile de admitere la liceele tehnice sunt mai mici. La olimpiadele obişnuite elevii noştri nu pot participa pentru că la disciplinele umane şi reale ei au un număr mai mic de ore în planul de învăţământ“, a explicat Michaela Melinte, directorul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava, care se află pe locul 35 în topul liceelor.

Elevii buni aleg din start colegiile de renume

Pe ultimul loc, respectiv 37, se află Grupul Şcolar Marginea, cu ultimele medii de admitere de 4,49 şi 5,70 (în funcţie de specializarea aleasă) şi un singur premiu la olimpiada naţională de educaţie tehnologică. Profesorii de la liceele industriale îşi explică poziţiile codaşe prin faptul că, la admitere, absolvenţii de gimnaziu cu mediile cele mai mari se orientează în special spre liceele teoretice.

Acest lucru determină, ulterior, obţinerea de numeroase rezultate foarte bune la concursurile şi olimpiadele şcolare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite