Suceava: Cinci candidaţi eliminaţi de la bacalaureat pentru că au încercat să copie la proba scrisă la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului, programată pentru miercuri, iar pe 1 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat, cea la limba şi literatura română, s-a dovedit a fi strictă pentru cei 6.975 candidaţi prezenţi. Absolvenţii de liceu s-au plâns la ieşirea din sălile de examen că subiectele au fost grele şi că nu s-au putut inspira de la colegi, cu atât mai puţin să copie. Drept dovadă stau cele cinci cazuri de candidaţi eliminaţi din sălile de examen în cursul evaluării de azi.

Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, a declarat că „au absentat de la proba scrisă la limba şi literatura română 152 de candidaţi, iar alţi cinci au fost eliminaţi. Este vorba despre trei elevi de la Colegiul din Gura Humorului şi câte unul de la Vicov şi <Dragoş Vodă> Câmpulung“. Aceştia fie au copiat, fie au încercat să se inspire de pe diferite materiale pregătite de acasă pentru examinarea de azi.

Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului, programată pentru miercuri, iar pe 1 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate 3 iulie, iar a doua zi vor putea fi depuse eventualele contestaţii, urmând ca în data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite