Suceava: Cetatea lui Ştefan, îngropată în şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările din municipiu se vor întinde până în toamnă
Lucrările din municipiu se vor întinde până în toamnă

Calea Unirii va fi un calvar pentru şoferii grăbiţi

Începând de astăzi, 8 aprilie, traficul s-a îngreunat pe Calea Unirii din cauza unui nou sezon de reparaţii stradale şi lucrări ISPSA.

Primarul anunţă că şantierele se vor redeschide în forţă şi face apel la răbdarea sucevenilor.

“Se vor pune restricţii din nou în centrul oraşului, pe străzile Mirăuţi şi Petru Rareş, dar şi pe Calea Unirii. Sunt lucrări pe care nu le-am dat voie să le înceapă înainte de Paşti pentru a nu crea un disconfort şi mai mare, dar nu mai avem ce face. Trebuie să ne sacrificăm din nou”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Lucrările la programul ISPA de înlocuire a conductelor pentru apă şi canalizare vor fi reluate cel târziu astăzi, 9 aprilie, în unele zone ale oraşului, iar circulaţia pe străzile din oraş va fi iar dată peste cap.

Ambuteiajul şi clacsoanele se vor face iar auzite pe Calea Unirii, cea mai predispusă stradă spre aglomeraţii infernale deoarece leagă oraşul de Burdjeni iar poliţiştii vor avea din nou de furcă.

“Vom dirija traficul dacă este nevoie şi rugăm şoferii să aibă răbdare în intersecţii deoarece se pot provoca accidente”, a decalrat Gabrial Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Până la finele lunii aprilie, şi alte străzi din municipiu vor intra în blocaj total sau parţial pentru demararea lucrărilor, iar Ioan Lungu promite că de acum vor fi organizate comandamente mult mai serioase şi mai dese, aproape zilnic. Un comandament va fi pentru stabilirea şi respectarea graficului de lucrări iar al doilea pentru reasfaltarea străzilor unde lucrările au fost finalizate.

Până atunci însă, suceveni vor avea zile întregi în care vor renunţa la maşina personală în drumul spre serviciu şi vor merge pe jos, deoarece nici autobuzele nu ajung mai repede la destinaţie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite