Suceava: Cetatea lui Ştefan, blocată din nou de capriciile vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul este îngreunat şi de vreme şi de lucrarile incepute si lasate baltă
Traficul este îngreunat şi de vreme şi de lucrarile incepute si lasate baltă

Accidente pe bandă rulantă pe şosele din judeţ după prima ninsoare din luna martie

Schimbările climatice din ultimele zile a dat din nou peste cap oraşul Suceava.

Dacă locuitorii abia au trecut de gerurile cumplite care au dus la ape îngheţate, sate fără curent electric şi telefonie fixă sau baterii de maşini schimbate, acum o iau de la capăt cu capriciile vremii şi ninsorile abundente.

Traficul rutier, care abia se dezgheţase pe principalele artere este din nou sugrumat de lucrările ISPA care nu pot continua această vreme.

„Lucrările de Calea Unirii au fost finalizate vineri, dar din cauza temperaturilor scăzute nu s-a putu turna betonul necesar acoperirii şanţului şi vom mai aştepta două trei zile.Dacă nici atunci vremea nu va fi prielnică vom pune pietriş, o lucrare provizorie până când vom reuşi să aducem drumul la starea iniţială”, a declarat Viorel Seredenicu, viceprimarul municipiului.

Şoferii teribilişti care nu au ţinut cont iarna care s-a întors au apăsat pedala de acceleraţie până la podea şi astfel Poliţia Rutieră a înregistrat 10 accidente pe şoselele din judeţ cauzate de viteza excesivă şi neadaptarea vitezei la condiţiile carosabilului acoperit de un strat de zăpadă.

Incidente pe şoselele acoperite cu zăpadă

Patru persoane au murit în urma unui astfel de incindet, iar alte 14 au victime au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor leziuni uşoare sau au necesitat internarea pentru răni  mai grave.

„Maşinile ar trebuie să fie echipate de iarnă , iar conducătorii ar trebui să adapteze viteza la condiţiile de drum pentru a evita alte incidente de acest gen”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Şi pietonii au devenit victimele vremii înşelătoare. Un simplu drum cu autobuzele Transportului Public Local (TPL) a devenit din nou o aventură.

„Cum dă frigul, cum se înghesuie toată lumea la autobuze şi nu mai ai loc să pui un ac. Se aglomerează la fiecare staţie şi cred că datorită lucrărilor sunt şi mai puţine autobuze pe trasee”, a declarat Maricel Vărvăriuc, inginer. Reprezentanţii TPL însă nu au recurs la această metodă pentru a elibera traficul sucevean. „Pe trasee sunt toate cele 33 de autobuze, însă din cauza lucrărilor şi a arterelor îngustate timpul unei curse se măreşte. Dacă înainte pe linia care merge la Iţcani o cursă dura 60 de minute, acum ea durează 80-90 de minute”, a declarat Darie Romaniuc, directorul TPL.

Betonarea străzilor amânată din cauza vremii

Temperaturile scăzute nu permit muncitorilor din programul ISPA să respecte graficul propus de municipalitate pentru betonarea străzilor unde s-au schimbat conductele.

Drumurile Petru Rareş, Nicolae Bălcescu, Mitropoliei, Calea Unirii şi Calea Obcinelor nu vor intra în reparaţii până când temperaturile nu vor creşte. „Momentan se fac plombări la rece, cu pavele pe străzile Mihai Viteazu şi 1 Decembrie, dar pe cele care necesită betonare nu se poate lucra încă”, a declarat Viorel Seredenciu, viceprimarul oraşului.

Citat:

Viorel Seredenciuc, viceprimar

„Din păcate graficul lucrărilor de plombare şi betonare a străzilor s-a moficat din nou, iar traficul sucevean nu va reveni la normal încă”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite