Suceava: Centrul oraşului, sub asediul lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Nicolae Bălcescu din zona centrală, până acum închisă din cauza lucrărilor ISPA, va găzdui un nou şantier. Sucevenii vor avea din nou de suferit odată cu începerea lucrărilor la cele două parcări subterane. Şoferii s-au obişnuit cu accesul interzis în Centru.

Sucevenii care locuiesc în centrul oraşului nu vor scăpa de priveliştea şantierului prea curând.

Muncitorii a două firme, una din Suceava şi alta din Botoşani, încep astăzi lucrările pregătitoare pentru construirea celor două parcări subterane. Proiectul a trecut de faza licitaţiei, iar câştigătorii se apucă de treabă. Astfel, zona centrală a Sucevei va fi din nou transformată într-un imens şantier, după ce aproape două luni locuitorii din zonă au înghiţit praful lucrărilor ISPA care au blocat strada Nicolae Bălcescu.

Cu toate că trebuia să fie deschisă la sfârşitul lunii iunie, de Zilele Oraşului, ploile au surpat  strada cu o zi înainte să fie redată circulaţiei, producându-se un crater uriaş cu un diamentru de 20 de metri şi adânc de 10 metri.

Obişnuiţi să evite centrul oraşului

Din acest motiv, lucrările la canalizare au fost prelungite, iar strada nu a fost redeschisă nici până astăzi, când şoferii trebuie să înconjoare sute de metri pentru a ajunge în zona autogării.

„Ne-am obişnuit deja. Am avut noroc că au redeschis strada Petru Rareş, de la piaţă, că altfel chiar nu mai aveam scăpare. Cât au fost închise amândouă făceam jumătate de oră de la Inspectoratul Şcolar până la autogară“, ne-a spus Nicolai Viziteu, şofer de maxi-taxi.
Lucrările se vor face în special în zona fântâinii arteziene, astfel că sucevenii care poposeau în piaţetă vor trebui să-şi găsească alt loc pentru relaxare.

Descoperiri „arheologice“

„Noi sperăm să terminăm într-o lună, să facem schimbările, însă depinde ce vom găsi şi în pământ. Azi-dimineaţă am găsit o ţeavă din 1910 de care nici Acet nu ştia“, ne-a spus unul dintre muncitorii care lucrează la lucrările de deviere.

Proiectul parcărilor este finanţat de Uniunea Europeană cu 22,4 milioane de euro, însă costurile de deviere a reţelelor de utilităţi, adică gazul, apa rece, apa caldă şi căldura, vor fi suportate din bugetul local.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite