Suceava: Centrul Sucevei, modernizat cu 9 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii se vor bucura în următorii doi ani de parcări subterane şi un centru reabilitat şi modernizat.

Toate acestea vor fi posibile printr-un proiect în valoare de 9 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), contractul de finanţare europeană urmând să fie semnat la mijlocul acestei luni.


Se consolidează terenul

„Este singura şansă de a avea un centru modern, cu o esplanadă corespunzătoare. Ne dorim ca proiectul să demareze în acest an“, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei. De asemenea, pe lângă parcarea subterană şi esplanadă, blocurile din centrul Sucevei vor fi reabilitate, le vor fi schimbate acoperişurile şi refăcute faţadele.


Primarul susţine că pentru executarea acestor lucrări municipalitatea va contribui cu aproximativ 4,5 milioane de lei, din care aproximativ 1 milion se va cheltui  pentru consolidarea terenului în vederea construcţiei parcajului subteran. Toate acestea au termen de execuţie de doi ani de zile.


Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, municipiul Suceava a obţinut finanţare pentru cinci proiecte, în valoare totală de 28,8 milioane de euro. Cu aceşti bani vor fi reabilitate 14 străzi, va fi modernizat Parcul Şipote şi va fi reparat iluminatul public pe artera principală a municipiului şi va fi construit un centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite