Suceava: Cât costă o vacanţă de vis în Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai căutate pensiuni sunt cele care oferă şi opţiuni pentru petrecerea timpului liber. Străinii plătesc oricât dacă sunt incluse şi excursii ori vizite la mănăstirile din zonă. 

Când vine vorba despre vacanţe în Bucovina, turiştii nu ţin cont de bani şi se avântă la cele mai sofisticate hoteluri şi pensiuni din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Suceava sau Humor.

Cazarea la hotelurile de minim trei stele depăşeşte 150 de lei de persoană pentru o noapte, însă pensiunile atrag mai mulţi clienţi deoarece sunt mai rustice şi oferă mai multe spaţii verzi, grătare şi vizite la mănăstiri.

Pentru cei care scot mai mulţi bani din buzunar, acestea organizează şi excursii în locurile dorite de turişti, de regulă pe traseele montane şi la schiturile sihaştrilor.

„Turiştii străini plătesc oricât numai să aibă cele mai bune servicii. De regulă, ei sunt cei care vor să meargă în excursii. Anul acesta avem rezervări din Germania, Austria, chiar şi din Anglia. Cele 20 de camere pe care le avem sunt ocupate“, spune Mărioara Bucium, patroană de pensiune în Vatra Dornei.

Ateliere culinare, bonus

Pensiunile din Câmpulung Moldovenesc vin cu oferte dintre cele mai atractive.

Preţurile au rămas aceleaşi de anul trecut, însă proprietarii au inclus în sumă şi alte servicii. Printre acestea, se numără  ateliere culinare sau meşteşugăreşti, unde pot învăţa tainele olăritului, petreceri cu muzică în foişor. Pentru o persoană, cazarea şi masa la o pensiune de trei margarete se încadrează între 160-180 de lei. Cei care vor doar să se cazeze, trebuie să scoată din buzunar, în medie, 80 de lei pentru o noapte într-o cameră cu două paturi. Dacă doresc şi două mese, mai plătesc 50 de lei.

Puţine locuri libere

Pensiunile din Gura Humorului sunt ceva mai scumpe decât în cealaltă staţiune, însă administratorii pensiunilor au tarifuri mai mici pentru mese. La condiţii de trei margarete cazarea ajunge la 100 de lei pe noapte, dar două mese nu trec de 40 de lei. În această zonă, pe lângă vizite şi petreceri, proprietarii mai oferă foişor şi grătar în curte.

Pensiunile din Vatra Dornei oferă, în plus, excursiimontane. Din acest motiv, preţurile sunt mai piperate. La o pensiune de trei margarete, o noapte de cazare şi o masă costă 230 de lei. Chiar şi aşa, localnicii nu se plâng de lipsa vizitatorilor.

Cei care doresc să-şi petreacă concediul în Bucovina sunt sfătuiţi să-şi facă rezervare din timp, altfel riscă să nu mai găsească locuri libere la pensiunile atât de căutate şi vor trebui să se mulţumească cu o cameră de hotel al cărei preţ le-ar putea afecta serios bugetul de vacanţă.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite