Suceava: Case noi pentru 15 familii de sinistraţi din Dărmăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a pus la dispoziţie terenul, iar reprezentanţii Guvernului au trimis materiale de construcţie.

Principala forţă de muncă este formată din 150 de voluntari veniţi din tot judeţul. „Noi suntem de la Suceava. Până acum treaba merge bine, ploaia ne mai ţine pe loc. Am venit să ajutăm aceşti oameni necăjiţi. O să muncim cât este nevoie“, ne-a declarat Dumitru Grig, voluntar.


Alături de voluntari muncesc şi cei care au rămas fără case în urma inundaţiilor, în ciuda vârstei lor înaintate. Unul dintre aceştia este Gheorghe Cobziuc, de 61 de ani. „Toată munca mea, grădina, livada au dispărut ca şi cum n-ar fi fost. Nu m-am gândit vreodată că la cei 61 de ani ai mei o să mai construiesc o casă“, povesteşte bătrânul.


„Am dormit sub un tei“


De peste o săptămână el doarme pe unde apucă, împreună cu soţia. Dar, de când au venit voluntarii, el s-a mutat într-un modul de tablă. „Cu o noapte înainte am dormit sub tei. Acum voluntarii au adus un modul în care îşi ţin uneltele şi am dormit noaptea trecută în el, iar soţia pe la rude“, a mai spus Gheorghe Cobziuc.


Până la toamnă, când se presupune că se va termina construcţia casei, el va locui în modul. Spune că ar avea nevoie de „pilotă, perne, plapumă şi multă sănătate“. Patul improvizat nu este decât o ladă din scânduri. „Noi am rămas singuri, sunt doar eu cu soţia. Avem două fete, una în Spania şi cealaltă în Italia. Cea din Italia, când a auzit de nenorocire, s-a întors în ţară să vadă ce e cu noi“, a spus Elena Cobziuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite