Suceava: Casa Judeţeană de Pensii primeşte bilete de tratament “La anul şi la mulţi ani”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neputiinţa pensionarilor se transformă în mirare în faţa directivelor CNPAS
Neputiinţa pensionarilor se transformă în mirare în faţa directivelor CNPAS

Nimeni din conducerea CJP nu ştie dacă şi când se vor primi din nou cereri pentru biletele de tratament. Cu atât mai mult câte şi când vor fi ele repartizate. Zvonurile anunţă o împărţeală a biletelor pentru 2010 după metoda primul venit, primul servit

Linişte şi pace înainte de sărbători la Casa Judeţeană de Pensii Suceava. Şi asta datorită faptului că instituţia nu mai primeşte cereri pentru acordarea de bilete de tratament balnear pentru anul 2010.

Motivul ar fi o “revizie” generală privind criteriile în baza cărora se acordau aceste bilete. Directorul coordonator al CJP Suceava, Mirela Adomnicăi  spune că este posibil să se renunţe şi la criteriul de repartizare a biletelor de tratament balnear în ordinea depunerii cererilor.

Cu alte cuvinte îmbulzeala şi timpul pierdut de oameni cu noaptea în cap pe acolo ar putea deveni inutilă. „Vrem să-i anunţăm pe pensionarii suceveni că, în momentul de faţă, la Casa Judeţeană de Pensii nu se mai pot depune aceste cereri, astfel încât să nu piardă nici timp şi nici bani cu deplasările până aici. Momentan nu ştim când se vor putea depune aceste cereri, acest lucru urmând să ne fie transmis de către Casa Naţională de Pensii”, spune Mirela Adomnicăi.

Biletul de tratament se obţine cu calm, perseverenţă şi drumuri dese pe dealul Zamca

Pensionarii suceveni nu înţeleg însă deplin cum funcţionează sistemul, pentru ei tot ceea ce contează fiind doar faptul că pentru a se putea bucura de 18 zile de odihnă şi tratament trebuie să îşi depună din timp dosarul cu actele cerute.

Totuşi s-au conformat de fiecare dată atunci când funcţionarii casei nu le-au mai primit dosarele, s-au conformat când li se ridică din umeri la întrebarea “de ce nu sunt bilete?”, se conformează şi acum când li se spune că cel mai probabil vor trebui să mai facă cel puţin două-trei drumuri pe dealul cartierului Zamca pentru a intra în posesia biletelor de tratament.

Până acum am reuşit să iau în fiecare an la Bălţăţeşti, că acolo îmi face cel mai bine pentru oasele mele. Acuma să vedem ce o mai fi, dar trag nădejde că o să pot merge şi la anul”, spune Oltiţa Drăgan, pensionară. “E greu cu drumurile astea, că ne deplasăm mai greu,  cu microbuzul. Dar trebuie să venim să luăm biletele, că avem mare nevoie”, completează Grecu Parascheva din comuna Stroieşti.

Comunicatul oficial postat pe site-ul instituţiei nu are deloc darul de a-i linişti pe pensionarii internauţi

Pe site-ul oficial al Casei Judeţene de Pensii Suceava, la rubrica bilete de tratament, este postat încă de la începutul acestei luni, un anunţ sec care informează asupra faptului că până la noi ordine pensionarii suceveni pot să îşi ia gândul de la odihna şi tratamentul binemeritat.

“Data la care vor putea fi preluate cererile de bilete de tratament şi formularele de cerere vor fi communicate ulterior. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se încheie sec comunicatul oficial de pe pagina electronică a CJP.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite