Suceava: Captură de ţigări de contrabandă de peste 130.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este valoarea celor 60.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană confiscate ieri de poliţiştii rădăuţeni.

Citiţi şi: Suceava: Ţigări, materiale de construcţie şi lemn de peste 2 milioane lei au fost confiscate

Ieri, în jurul orei 8.00 dimineaţa, o echipă mixtă formată din poliţişti şi jandarmi au reuşit să intercepteze şi să oprească o autoutilitară, pe strada Calea Bucovinei, ce era condusă de Ionuţ U., de 19 ani, din Vicovu de Sus.

În urma controlului poliţiştii şi jandarmii au descoperit că tânărul transporta 120 de baxuri de ţigări a câte 50 de cartuşe fiecare, ceea ce înseamnă 60.000 de pachete de ţigarete.

“Tânărul a declarat că urma să transporte ţigările contra sumei de 1.250 euro în bazarul din municipiul Suceava, acestea fiind încărcate pe timpul nopţii de 3 persoane necunoscute, care s-au prezentat la domiciliu, solicitându-i autoutilitara, pe care au adus-o încărcată în cursul dimineţii”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

image

Astfel, poliţiştii au dus autoturismul la sediul poliţiei unde au stabilit cantitatea de ţigări de contrabandă şi valoarea acestora de 552.000 lei, respectiv peste 130.000 de euro, în timp ce şoferul a fost amprentat şi introdus în baza de date Image Track.  

“Autorul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă, faptă prev. de art. 270, al. 3 din Legea 86/2006, modificată prin O.U.G. nr.54/2010, ţigările în valoare de 552.000 lei fiind ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi”, a mai spus Gabriel Panţiru.        

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite