Suceava: Campioni la judo de la vârsta de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase copii de la Clubul Shinzo Ran Suceava au participat săptămâna trecută la competiţia organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport Bacău şi Palatul Copiilor intitulată „Cupa Mărţişorului” şi toţi s-au întors cu premii.

Aici au luat parte peste 400 de judoka de la categoriile de vârstă sub 9- 13 ani, din Iaşi, Buftea, Adjud, Oneşti, Brăila, Deva, Constanţa, Roman, Bacău, Miercurea Ciuc şi Republica Moldova. Doi dintre cei şase sportivi suceveni, Eduard Hanceriuc şi Dănuţ Ignat, au fost la debutul competiţional.

Eduard are doar şase ani şi s-a înscris la judo doar de o lună. La Bacău a făcut senzaţie şi a obţinut medalia de bronz, locul trei la vârsta sub nouă ani, sub 42 de kilograme. Deşi este foarte mic, este la grădiniţă,  băiatul este hotărât să continue cu acest sport şi să obţină centura neagră. „Pentru mine nu e greu deloc, e chiar frumos. Îmi place foarte mult la sală şi mă antrenez foarte mult”, ne-a spus mândru Eduard.

Eric Iacob are vârsta de opt ani şi practică judo de un an de zile. De la concursul de la Băcau s-a întors cu medalia de argint pentru categoria sa de vârstă dar şi cu locul trei la U 11 46 kilograme şi locul cinci la U 11 42 de kilograme. ”Am şi centura galbenă pe care am obţinut-o anul trecut. Mă pregătesc pentru centura portocalie. Nu este greu să practici acest sport dăcă munceşti mult şi eşti serios”, ne-a spus explicat Eric.

Un alt sportiv din această echipă este Rafael Barac Bologa care s-a întors acasă de la competiţie cu medalia de argint. Acesta practică judo de patru luni de zile, fiind îndrumat spre acest sport de către tatăl său.  Şi ceilalţi copii de la clubul de judo s-au întors cu premii după cum urmează: Codrin Fodor locul cinci, Dănuţ Ignat şi Alexandru Cristea locul şapte.

Antrenoarea băieţilor, Brînduşa Vărăreanu, este foarte mândră de elevii săi şi spune că aceştia fac progrese de la un antrenament la altul. Aceasta recomandă acest sport oricărei categorii de vârstă. ”În momentul de faţă antrenez peste 30 de copii în trei grupe de avansaţi, juniori şi pitici. De câteva săptămâni am înfiinţat grupa de pitici în care antrenez copii de cinci, şase anişori”, ne-a spus antrenoarea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite