Suceava: Campanie împotriva HIV/SIDA în şcoli şi cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe plan local, în prezent, 179 de suceveni sunt în evidenţele medicilor ca purtători ai virusului HIV, din care 165 sunt sub tratament.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a lansat la începutul săptămânii o campanie de informare, educare şi comunicare despre prevenirea cazurilor de infectare cu virusul HIV. „Iubeşte fără riscuri“, acesta este sloganul campaniei care se va derula pe parcursul a patru luni şi jumătate în şcolile din judeţ, cabinetele medicilor de familie şi în cele de planificare familială.

Deoarece cele mai întâlnite vârste la care sunt diagnosticate persoanele sunt în jur de 15 - 24 de ani, organizatorii campaniei s-au gândit să îşi informeze tinerii chiar în locurile unde aceştia îşi petrec o mare parte din timp, adică în mall-uri, discoteci şi cluburi. „Campania este extrem de binevenită pentru că în lume HIV/SIDA este printre puţinele boli care în momentul de faţă se află într-o adevărată explozie. Numărul persoanelor care se îmbolnăvesc este într-o creştere dramatică“, a explicat medicul Mariana Mărdărescu, şefa Compartimentului de Monitorizare şi Evaluare a HIV/SIDA de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prezentă la Suceava, la lansarea campaniei.

Un bebeluş a fost infectat cu virusul HIV luna trecută

Pe plan local, în prezent, 179 de suceveni sunt în evidenţele medicilor ca purtători ai virusului HIV, din care 165 sunt sub tratament. Dacă în anul 2008, au fost înregistrate şase cazuri de boală, în 2009, opt, anul trecut numărul a crescut brusc la 21. Dintre aceştia 3 au fost copii, unul nou-născut, altul de numai doi anişori, în timp ce al treilea de şase anişori, în timp ce în anul 2011 un alt sugar a fost diagnosticat cu această boală.

Comparativ cu alte zone din ţară, Suceava reprezintă 2,32% din cazuri. Nu sunt atât de multe cazuri, nu e chiar atât de speriat, dar faptul că, punct cu punct, zi cu zi, cifra tot creşte, pe noi ne îngrijorează deoarece noi suntem cei care promovăm o stare de sănătate cât mai bună pentru fiecare“, a spus Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite