Suceava: Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea pentru prevenirea cancerului de col uterin este gratuită
Vaccinarea pentru prevenirea cancerului de col uterin este gratuită

Adolescentele şi femeile sunt mai interesate de imunizare decât copilele cu vârste între 12 şi 14 ani. Dozele aproape că expiră în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică.

Doar 439 de suceveni s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin, cu mult sub aşteptările reprezentaţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Insituţia a pregătit la sfârşitul anului trecut 6.045 de doze de vaciin, în diferite etape, pentru a fi administrate în special fetiţelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani. Potrivit DSP, adolescente şi femeile sunt mai interesate de această campanie decât persoanele vizate.

Astfel din luna noiembrie 2009 şi până la mijlocul lunii iunie, s-au imunizat împotriva cancerului de col uterin 53 de eleve de liceu, cu vârste între 15 şi 19 ani, 10 studente şi 120 de femei peste 20 de ani. Dar şi 256 de fete cu vârste între 12 şi 14 ani au primit serul. În total au fost vaccinate 439 de sucevence în diferite faze ale imunizării, cu prima doză, a doua sau a treia.

Pentru acestea s-au utilizat 1.049 de doze de ser, din 6.045 disponibile. Conform aceleaşi surse 3.796 au termen de valabilitate până în luna octombrie a acestui an, iar 1.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin, aflate în stocurile acestei instituţii, expiră în decembrie 2010.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite