Suceava: Călătoria cu balonul Orange a ajuns la Voroneț și Arbore (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumperi cinci cărţi „Jules Verne“ şi te ridici cu balonul deasupra oraşului. Până pe 26 septembrie sucevenii pot răspunde provocării intitulate „5 săptămâni în balon“, lansată de „Adevărul“ şi Orange.

Dacă dimineaţă la ora 8.30 nu era vreme de zburat la Voroneţ, după ce s-a strâns balonul, soarele a ieşit sfidători de după nori.

Din această cauză, călătoria s-a fost doar la 50 de metri înălţime, deoarece balonul a rămas ancorat în jur de o oră, în aşteptarea vremii frumoase.

image

“Dimineaţă a fost ceaţă şi nu a fost vânt, prin urmare nu am putut zbura, însă am ancorat la 50 de metri balonul lângă mănăstirea Voroneţ. Peisajul este superb de la înălţime, mai ales biserica printre brazi”, mărturiseşte Ilie Mihai, pilot profesionist. Dacă sătenii din Voroneţ, în drum spre păşune, s-au oprit în mijlocul uliţei, cu vaca de lanţ, în localitate Arbore localnicii mai în vârstă s-au speriat de apariţia balonului portocaliu şi au scuipat în sân a descântec.

image

“S-a speriat tot Arborele, mai ales bătrânii când au văzut balonul pe cer. Şi-au făcut cruce, au zis că sunt extratereştri. Noi ştim, că am mai văzut la televizor aşa, însă niciodată în realitate”, spune Costel, localnic din satul Arbore.

Aici balonul a ajuns în jurul orei 17.00 şi a zburat peste sat la o altitudine de 400 de metri de pământ, cu o viteză de 12 km pe oră.

image

“Au ieşit oamenii de prin case, până şi din crâşme ca să vadă  balonul portocaliu. Pentru copii ar fi frumos dacă s-ar plimba un pic, ar fi ca în filme. Ne-am adunat pe islaz, am ajutat chiar şi la ancorare şi la strângerea balonului”, povesteşte Mitică Strat, localnic.

image

Fii pe fază! A început aventura

Caravana „5 săptămâni în balon“ a ajuns astăzi în Suceava. Înscrie-te în promoţie în orice Orange Shop sau Orange Store din oraş şi poţi câştiga un loc în nacelă.

Surprinde balonul Orange în fotografii cât mai originale, postează-le pe www.facebook.com/orangeromania, convinge-ţi prietenii să voteze şi poţi fi unul dintre cei 3 câştigători ai unui zbor liber cu balonul deasupra oraşului, în perioada 22-26 septembrie.

image

Urmăreşte aventurile balonului Orange prin ţară în poze şi filmări pe www.5saptamaniinbalon.ro, în ziarul „Adevărul“, pe pagina Orange de pe Facebook sau pe pagina balonului Orange de pe Twitter.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite