Suceava: Călători taxaţi cu nesimţire de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii reclamă condiţiile oferite în microbuzele societăţii de transport
Sucevenii reclamă condiţiile oferite în microbuzele societăţii de transport

În maşinile de transport ale Asociaţiei Transportatorilor Publici Locali (ATPL), sucevenii primesc foarte rar bilete. Oamenii se plâng că unii şoferi nu se grăbesc să le dea rest şi că au ajuns bătaia de joc a acestora.

Sucevenii care circulă cu cele 50 de microbuze ale ATPL s-au obişnuit să nu primească bilete, deşi acestea ar trebui să demonstreze că şi-au achitat călătoria. Şoferii sunt acuzaţi de călători că nici măcar nu dau rest la biletele de 1,5 lei.

„Sunt de o nesimţire nemaivăzută. Nu taie bilete, dar nici nu dau rest. Într-o zi şoferul mi-a spus că nu are rest 50 de bani şi că-mi dă atunci când cobor, cu toate că la staţia următoare a dat mărunt altora. Când am coborât mi-a zâmbit ironic şi nu mi-a dat banii. Nici nu i-am mai cerut. De atunci, prefer să merg pe jos decât să urc la ei“, a spus Diana Melinte, studentă.

Preferă abonamentele TPL

Călătorii susţin că atunci când cer bilet, şoferii îi amăgesc că vor primi tichetele la coborâre. „Când am văzut că nu îmi dă bilet, am întrebat ce fac dacă urcă vreun control, iar şoferul mi-a zis să stau liniştită că nu vine niciunul“, a spus Cristina T., suceveancă din localitatea Moara.

Mai mult, oamenii preferă să-şi facă abonamente pe traseele societăţii de Transport Public Local (TPL). „Am abonament şi nu circul cu microbuzele, dar cred că intenţionat nu se fac controale“, a spus suceveanul Eugen Asaftei. De cealaltă parte, şoferii susţin că dau bilete, chiar dacă în microbuze niciunul dintre călători nu poate prezenta dovada că şi-a achitat călătoria. „Eu mai dau bilete. Nu ştiu de ce colegii mei nu o fac. Poate o s-o facă de acum încolo“, se apără Daniel Casapul, unul din şoferii ATPL.

Edilii spun că nu e responsabilitatea lor

Şefii Primăriei spun că inspectorii din cadrul instituţiei nu au în atribuţii controlarea biletelor, deşi microbuzele circulă prin tot oraşul. „Cred că cei de la Garda Financiară ar trebui să facă mai multe controale în acest sens pentru a stopa evaziunea fiscală. Împreună cu cei de la RAR verificăm autorizaţiile, certificatele de conformitate, nu verificăm biletele“, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite