Suceava: Câinii comunitari, otrăviţi în serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre suceveni se plâng de numărul mare al câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului
O parte dintre suceveni se plâng de numărul mare al câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului

Poliţiştii nu au găsit deocamdată niciun vinovat pentru masacrarea comunitarilor. Iubitorii de animale au pornit propria anchetă.

Maidanezii din oraş au fost otrăviţi în mai multe rânduri anul acesta. Numai în ultimele zile au murit câteva zeci sub ochii sucevenilor îngroziţi. Scenariul se repetă întrucât animalele au căzut victime cruzimii unor necunoscuţi mai întâi în luna februarie, apoi în iulie. Locuitorii din cartierele în care au murit câinii şi reprezentanţii Asociaţiei ProAnima sunt şocaţi şi  revoltaţi de felul în care au fost ucişi. Cu toate acestea, Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava nu au nici măcar o pistă pentru găsirea vinovatului.

Colecţionează reclamaţii
„Am primit recent o reclamaţie de la ProAnima cu referire la acest subiect. Dosarul este în lucru şi se fac verificări“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). Cei de la DSVSA au început, în schimb, să plaseze resposabilitatea chiar în cârca sucevenilor, care ar trebui să ducă patrupedele la un laborator pentru a afla ce substanţă le-a cauzat moartea.

„DSVSA protejează animalele. Cei care sunt prinşi sunt sancţionaţi conform legii“, doar atât a spus şi Petrea Dulgheru, directorul instituţiei, motivând că este prea ocupat pentru explicaţii suplimentare. Reprezentanţii Primăriei spun că au primit recent un e-mail în care un iubitor de animale fotografiase un posibil vinovat.

O nouă campanie de sterilizare
„Era o poză cu un bărbat lângă o maşină de teren, care dădea ceva la câini, însă nu se vedea bine numărul maşinii. Suceveanul spunea că suspectul fusese văzut de mai multe ori cum împrăştia mâncare la maidanezi“, a spus Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Acesta a trimis e-mail-ul către Poliţie pentru a putea fi făcute verificări cu privire la acel bărbat. „Oamenii trebuie să înţeleagă că modalitatea legală de a stopa apariţia lor este sterilizarea şi nu uciderea. De aceea, începem o nouă campanie de sterilizare care va dura două săptămâni“, a mai spus Harşovschi. Astfel, sucevenii pot veni în ajutorul medicilor care îi sterilizează aducându-i pe maidanezi la sediul CET unde va avea loc campania.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite