Suceava: Braconier prins de poliţişti la Sadova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii le verifică documentele şoferilor. Foto arhivă.
Poliţiştii le verifică documentele şoferilor. Foto arhivă.

Octavian T., vânător autorizat, a recunoscut că a folosit arma fără drept, împuşcând un animal, fără a avea autorizaţie de vânătoare în acest sens.

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizaţi despre faptul că în zona Măgurele, de pe raza localităţii, s-a auzit un foc de armă. Echipa operativă împreună cu angajaţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) au organizat un filtru în comuna Sadova.

Astfel, a fost oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de Mihai C., din localitate, care-l avea ca pasager în autoturism pe Octavian T., de 39 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. „Procedându-se la efectuarea unui control, în autoturism, la picioarele lui Octavian T., învelită într-o bluză de trening, a fost găsită o armă de vânătoare mixtă, cu lunetă, care prezenta urme de folosire recentă”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În urma verificărilor s-a stabilit că Octavian T., vânător autorizat, este posesorul legal al armei de vânătoare. Acesta a recunoscut faptul că, singur, a folosit arma fără drept, împuşcând o cervidă, fără a avea autorizaţie de vânătoare în acest sens.

Poliţiştii au ridicat arma de vânătoare şi două cartuşe, unul cu glonţ şi unul cu coşuleţ purtător de muniţie, în vederea continuării cercetărilor şi efectuării expertizei. Cervida a fost ridicată şi predată AVPS, iar la necropsia cadavrului animalului a fost ridicat un glonţ, ce urmează a fi expertizat balistic.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, urmând a se dispune procedural.


Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite