Suceava: Bombă de cinci kilograme descoperită la Broşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectilul, aflat la o adâncime de doi metri, a fost descoperit în timp ce câţiva localnici lucrau la fundaţia unui beci.

Patru gospodării din Broşteni au fost evacuate ieri seară după ce mai mulţi localnici, care lucrau la fundaţia unui beci, au descoperit o bombă de aviaţie ce data din timpul Primului Război Mondial.

Potrivit pirotehniştilor bomba, ce cântărea cinci kilograme, se afla în perfectă stare de funcţionare existând pericolul ca la cel mai mic şoc sau manevrare greşită să explodeze.

„Operaţiunea de asanare a fost complexă şi riscantă, ţinând cont de dimensiunea şi de puterea de distrugere a elementului de muniţie, în tot acest timp existând pericolul ca la cel mai mic şoc sau manevrare greşită, bomba de aviaţie să explodeze”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Totodată, potrivit acestuia, pirotehniştii au cercetat amănunţit zona respectivă, după care au făcut un instructaj cu proprietarii privind modul de comportare în astfel de situaţii, explicându-le că, dacă ar fi lovit focosul ar fi provocat explozia bombei.

În cele din urmă muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă, fiind depozitată provizoriu, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite