Suceava: Bilanţul victimelor gheţuşurilor din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de suceveni au ajuns la spital după  ce au căzut pe gheaţă.

Prima zăpadă venită peste Suceava încă de săptămâna trecută a făcut zeci de victime în rândul sucevenilor. Aproximativ 70 de suceveni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu mâini şi picioare rupte după ce au alunecat pe gheaţă. Dacă în weekendul trecut au ajuns la spital aproximativ 30 de suceveni cu fracturi sau luxaţii, vârful a fost înregistrat săptămâna aceasta.

“Luni şi marţi au fost cele mai multe cazuri. Aproximativ 20 de pacienţi într-o zi. Ne aşteptăm ca în zilele care urmează să avem din nou foarte multe cazuri din cauza atenţionării de Cod Galben de ninsoare”, ne-a spus medicul urgentist Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Aproximativ o treime din răniţi au fost internaţi


Medicii susţin că aproximativ o treime din pacienţii care au ajuns la Urgenţe au avut nevoie de internare din cauza leziunilor grave. “Am observat că din toate cazurile pe care le-am avut, nu au fost vârstnici ca în anii trecuţi. Acum media de vârstă a fost de 45-55 de ani, respectiv persoanele active. Bătrânii nu ies din casă decât dacă e absolut necesar şi se protejează”, ne-a mai spus medicul urgentist.

Cu toate acestea, şi tinerii au căzut victime ale gheţuşurilor. Daniel I. este unul dintre cei 70 de pacienţi. A ajuns miercuri la Urgenţă după ce a alunecat pe gheaţă în drum spre şcoală.

“Mi-am sclintit mâna stângă pe gheaţă. Mergeam cu un alt coleg la şcoală şi am alunecat amândoi. El a avut noroc că nu a păţit nimic. Eu mă bucur că nu e dreapta ca să pot să scriu la şcoală”, ne-a spus Daniel I., elev în clasa a IX-a.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite