Suceava: Bebeluşii suceveni riscă să rămână fără vaccinul pediatric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiilor suceveni nu le ajunge vaccinul împotriva tuberculozei
Copiilor suceveni nu le ajunge vaccinul împotriva tuberculozei

La flacoanele de 20 de doze se pierde 70% iar medicii spun că au împrumutat de la Iaşi 600 de doze de vaccin, deoarece Suceava se confruntă cu o criză de vaccinuri pentru copii.

Doar 1300 de copii abia născuţi s-au vaccinat în judeţul Suceava împotriva tuberculozei, în condiţiile în care numărul lor este de aproape zece ori mai mare.

Problema este mai veche, încă din luna februarie judeţul nostru se confruntă cu o criză de vaccinuri pentru copii iar singura soluţie în această lună a fost împrumutul a 600 de doze de la Iaşi, vaccinuri împotriva rujeolei, a oreionului şi rubeolei.

„Încă nu s-au încheiat licitaţiile la Minister, dar sperăm că în cel mai scurt timp vom primi vaccinurile pentru a continua campania care se desfăşoară prin maternităţi şi medicii de familie.Restanţele sunt în evidenţa medicilor de familie şi copiii vor fi vaccinaţi ulterior”, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Acesta mai spune că pe lângă faptul că sunt puţine doze, din acestea se şi pierde o cantitate de ser, deoarece produsul chiar dacă vine în flacoane de 20 de doze, nu se pot vaccina mai mulţi copii deodată. Astfel, se înregistrează pierderi de 70% dintr-un vaccin care şi aşa nu este suficient pentru copii suceveni.

Un exemplu concret este faptul că din 7.000 de doze de vaccin s-au vaccinat doar 1.300 de copii, în condiţiile în care aceste doze ar fi trebuie să le ajungă tuturor copiilor.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite