Suceava: Bazar cu marfă confiscată de cei de la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele sunt expuse în două magazine din Suceava care colaborează cu instituţia, unul aflat pe strada Mărşeşti, lângă Şcoala Generală Nr.3, şi al doilea pe bulevardul 1 decembrie 1918. Sucevenii pot cumpărate la preţuri modice parfumuri, fuste, pantofi pentru doamne, dar şi acordeoane sau harnaşament pentru cai.

Consignaţiile în care se vinde marfă confiscată de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava sunt la mare căutare printre suceveni în această perioadă. Principalul motiv îl reprezintă preţul mic al obiectelor scoase la vânzare. Într-o astfel de consignaţie se poate găsi orice, de la parfumuri la 10 lei bucata, fuste şi pantofi de 5 lei până la căpăstru pentru cai, la 8 lei bucata, lopeţi şi chiar acordeoane la preţul de 300 lei. Lenjeria intimă şi pliculeţele de condimente nu lipsesc din rafturi.

Gabriela Cocorean, vânzătoare într-o astfel de consignaţie, spune că afacerea merge bine pe timp de criză. „Avem clienţi pentru că preţurile sunt foarte bune. Marfa se epuizează destul de repede. Cei mai mulţi clienţi sunt din instituţiile publice“, a explicat vânzătoarea.

Firmele se aleg prin licitaţii anuale

Sucevenii ieşiţi la cumpărături se declară mulţumiţi de calitatea şi preţul produselor oferite. „Preţurile din această consignaţie sunt destul de bune faţă de cele din oraş, la unele produse sunt mai bune decât cele din bazar. În decursul timpului am testat 70% din produsele de aici, am cumpărat de la încălţăminte, îmbrăcăminte, până la produse de curăţat. Astăzi am venit să îmi cumpăr o fustă“, ne-a spus Geta Carmen Bunduc, clientă.

Produsele confiscate de inspectorii de la Finanţe sunt supuse comercializării la anumite firme, cu care se încheie contracte în regim de consignaţie. Preţul obiectelor din aceste magazine nu este stabilit de administratorul firmei, ci de către o comisie din cadrul DGFP.

„Preţul este fixat de o comisie de finanţişti, iar patronul consignaţiei încasează un comision din vânzări. Pentru alegerea firmei se organizează anual licitaţie“, a precizat Oana Apetrea, purtătorul de cuvânt DGFP Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite