Bătrâne şi obosite pârtiile “Parc” şi “Dealul Negru” din Vatra Dornei vor să dea lovitura la vreme de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii schiori au dat deja o tură pe zăpada sezonului 2009-2010
Primii schiori au dat deja o tură pe zăpada sezonului 2009-2010

Municipalitatea dorneană a dat undă verde sportului alb şi pregăteşte scena pe care va organiza concerte, concursuri şi seri de discotecă. Premiera din acest an o constituie montarea unui cort de refacere şi dezinfectare a echipamentelor de ski

Conducerea Primăriei Vatra Dornei vrea să demonstreze în acest an că este mai tare decât criza mondială şi promite un sezon alb demn de o staţiune montană europeană.

Lucrurile pe hârtie şi în teorie le-au ieşit edililor dorneni ca la carte în fiecare an, însă la proba practică nu au reuşit de fiecare dată să obţină note de trecere din partea turiştilor sau chiar a propriilor locuitori.

Până una alta primarul municipiului-staţiune, Ioan Moraru, a dat undă verde celor două pârtii, “Parc” şi “Dealul Negru”, pârtii pe care autorităţile locale estimează că vor petrece zeci de mii de iubitori ai sportului alb. 

Cort “After Ski” la baza pârtiei “Parc”

Zăpada este din belşug, chioşcurile de la baza pârtiei mici au deschise, centrele de închiriere ale skiurilor şi săniuţelor sunt pregătite, aşa că municipalitatea a dat undă verde acţiunilor de petrecere a timpului liber.

Fiind la luptă mare cu staţiunea Gura Humorului pentru atragerea banilor turiştilor pentru sezonul 2010, municipalitatea dorneană montează deja scena pe care vor avea loc fel şi fel de spectacole. Primul din serie este un concert de colinde programat pentru ziua de luni.

Ca o premieră în lumea schiorilor dorneni din acest an la baza pârtiei “Parc”, a fost montat un cort “After Ski”, loc în care se poate servi un ceai cald, o gustărică, iar echipamentele pot fi dezinfectate după utilizare. De asemenea pe data de 29 decembrie, la Vatra Dornei este programat a se desfăşura Festivalul datinilor şi obiceiurilor.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite