Suceava: Preşedintele ţării a vizitat Dorneştiul unde a inspectat lucrările de la pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele este aşteptat de sute de oameni în comuna Dorneşti, una dintre cele mai afectate zone de inundaţii.

Citiţi şi:

Suceava: De astăzi vor sosi materialele de construcţii de la Guvern

Suceava: Pompierii au găsit băiatul de 20 de ani care s-a înecat la scăldat în urmă cu două zile (UPDATE)

Suceava: 1000 de copiii au primit ajutoare de la "Salvaţi copiii"

UPDATE, ORA 11.00: Preşedintele Traian Băsescu, a  fost în vizită în cursul zilei de joi, în localitatea suceveană Dorneşti, puternic afectată de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie. Acesta a verificat stadiul lucrărilor de reconstrucţie a podului de pe DN 17A, peste râul Suceava. Preşedintele ţării a  discutat cu muncitorii şi cu diriginţii de şantier, după care s-a declarat mulţumit de felul în care decurg lucrările. Reconstrucţia acestui  pod a început imediat după inundaţii, pe data de 10 iulie şi se apreciază că până la sfârşitul lunii octombrie va fi dat în funcţiune. 

După ce a încheiat vizita de la pod, Traian Băsescu s-a îndreptat spre prima casă refăcută în Dorneşti după inundaţiile din acest an. Înainte de ajunge aici preşedintele s-a oprit şi la militarii de pe podul de pontoane. Cei vizitaţi de preşedinte au fost membrii familiei Marcu, familie cu 7 copii. În localitatea Dorneşti 161 de case au fost afectate de inundaţii, din acestea 45 au fost distruse complet. Până în momentul de faţă, 28 de case sunt în curs de finalizare. Primele 8 case la care s-a lucrat au fost făcute cu materiale din rezerva de stat. Preşedintele ţării a intrat pe rând în toate cele 3 încăperi ale casei refăcute, pentru a vedea cum trăiesc acum oamenii. În una din încăperi l-a găsit pe cel mai mic membru al familiei, un băieţel de numai 4 luni de zile, pe care l-a luat în braţe. Ieşit în curtea casei, oamenii din sat i s-au plâns  preşedintelui că sunt săraci şi au nevoie de ajutor din partea statului. Mulţi dintre aceştia i-au dat bilete pe care au trecut toate doleanţele lor. O femeie cu nouă copii i-a spus lui Traian Băsescu că nu este bogată, iar acesta i-a replicat „cine-i tare bogat în România”. Preşedintele i-a promis că atunci când vor veni materialele de construcţie, autorităţile sucevene vor avea grijă să-i construiască o cameră.

Prima familie de sinistraţi care se va muta în casă nouă îl va primi astăzi pe preşedintele Traian Băsescu pentru a inaugura construcţia. Mediafax anunţă că acesta este aşteptat la orele dimineţii de către familia Viorel Marcu şi locuitorii din localitate, dar şi de presă.

Familia cu şapte  copii a fost prima familie vizitată de preşedinte în luna iulie, atunci când apele au luat tot din cale.

Pârâul care trecea prin comună a măturat casa numeroasei familii, însă de astăzi, aceasta va avea un nou acoperiş deasupra capului. În comuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor un număr de 330 de case, iar 37 de locuinţe trebuie reconstruite.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Vom reveni cu amănunte!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite