Suceava: Bani europeni pentru atragerea turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programele vor fi promovate cu afişe şi pliante postate pe clădirile din centrul oraşului Suceava
Programele vor fi promovate cu afişe şi pliante postate pe clădirile din centrul oraşului Suceava

În primăvară va începe construirea unui Centru naţional de promovare şi informare turistică.

Promovarea obiectivelor turistice din judeţul Suceava se va face, de anul viitor, pe bani europeni. Proiectele care vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional sunt „Hora Bucovinei“, „Pelerin în Bucovina“ şi „Paştele în Bucovina“. Tot din bani europeni va fi construit şi un Centru naţional de promovare şi informare turistică.

Pliante şi broşuri în toate judeţele
Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, a explicat că s-au semnat deja contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru cele trei proiecte. Suma totală se ridică la 4,47 milioane de lei, iar CJ Suceava are o cotă de cofinanţare de 2 la sută. „Avem multe tradiţii care merită promovate, mai ales cele de Paşte şi Crăciun. E foarte bine dacă au bani europeni pentru ele ca să atragă turişti“, ne-a spus Ana Simioniuc, studentă.

Proiectul „Paşte în Bucovina“ va beneficia de 938.000 de lei, urmând să fie realizate 9.000 de hărţi turistice, 30.000 de broşuri, 1.500 de ouă încondeiate şi 3.000 de DVD-uri. Şefii judeţului speră să crească astfel cu 15% numărul de turişti care vor veni în Suceava cu ocazia sărbătorilor pascale.

Reţea de panouri publicitare electronice
„Toate aceste produse publicitare vor fi împărţite de către CJ în cele mai importante oraşe din ţară, pentru că promovarea se face la nivel naţional“, ne-a spus Vasile Ilie. Pentru proiectul „Pelerin în Bucovina“ vor fi alocaţi 1,184 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru realizarea unui spot publicitar despre Mănăstirea Putna şi cea de la Cacica.  Spotul va fi difuzat timp de două săptămâni pe un post naţional de televiziune. Tot în cadrul acestui proiect, va fi făcută o reţea naţională de panouri publicitare electronice pentru cele două pelerinaje, ortodox şi catolic. Acestea vor fi promovate şi prin broşuri, un album şi o pagină web.  „Hora Bucovinei“ va fi promovat în limita a 738.000 de lei, prin organizarea unor simpozioane.

În ceea ce priveşte Centrul naţional de promovare şi informare turistică, finanţarea este de 1,747 milioane de lei. Vasile Ilie a menţionat că lucrările vor demara la sfârşitul lunii februarie sau începutul lui martie, iar clădirea în care va funcţiona centrul va fi construită lângă Biblioteca Judeţeană.

A treia ediţie cu „Hora Bucovinei“
Până în prezent au fost organizate două ediţii ale manifestării „Hora Bucovinei“, în localitatea Bucşoaia. La eveniment au participat zeci de mii de persoane, iar în 2009 a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu. Au fost organizate concerte de muzică populară, degustări de produse tradiţionale, concursuri de tuns oile şi de cântat din fluier.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite