Suceava: Băncile amendate cu 57.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

400 de suceveni au depus la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului anul trecut reclamaţii împotriva băncilor.

Sucevenii sunt nemulţumiţi de serviciile oferite de unele bănci. Mulţi dintre aceştia au făcut plângeri la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC). 16 bănci au fost controlate în ultima perioadă de inspectorii CJPC, opt dintre acestea au fost sancţionate, din care şapte  au primit amenzi în valoare de 57.000 lei.

Cele mai frecvente nereguli găsite sunt legate de faptul că acestea nu treceau în contractele de creditare valoarea ratei dobânzii, modul şi condiţiile în care aceasta se modifică. De asemenea unele din unităţile verificate nu puneau în contractul de creditare valoarea comisioanelor aplicate şi nici nu specificau condiţiile de rambursare anticipată. „Am constatat că există instituţii bancare care, ulterior apariţiei OG 50/2010, nu au încheiat niciun contract de creditare”, a precizat Elena Oanea, şefa CJPC Suceava.

Citiţi şi: Suceava: Doi falşi comisari de la Protecţia Consumatorilor cer şpagă comercianţilor de îmbrăcăminte second hand

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite