Suceava: Au cucerit 13 medalii la telegrafie-viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate sportivilor de la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative din Suceava sunt remarcabile, aceasta fiind cea mai bună performanţă dn ultimii 25 de ani la telegrafie viteză.

Cei 6 sportivi suceveni care au participat la Campionatul European de telegrafie viteză, din Polonia, s-au întors ieri acasă cu 13 medalii, din cele 108 care au fost date.

Sportivii români au atins şi un record absolut, aceştia reuşind să câştige cele mai multe medalii din istoria lotului naţional, respectiv 30 de medalii la un singur campionat.

“Anul trecut au fost câştigate 26,  însă anul acesta cei 18 sportivi români, dintre care 6 de la Suceava au atins recordul absolut”, ne-a spus Adrian Zaiţ, antrenor la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative (CSTA) Suceava şi antrenor secund al naţionalei României. Alexandru Mancaş, de numai 17 ani, a reuşit să obţină două medalii de aur din cele 13 care au ajuns la Suceava (una de argint şi 10 de bronz).

“Sportivul este la prima participare la o competiţie europeană şi a obţinut cele 2 titluri puse în joc la probe practice la telegrafie viteză, reuşind astfel să îndeplinească norma de maestru al sportului”, a mai spus Adrian Zaiţ.

Rezultatele obţinute de sportivii suceveni sunt cu atât mai valoroase pentru că sunt cele mai bune din ultimii 25 de ani, spun reprezentanţii CSTA Suceava.

Pe lângă cele două medalii de aur, Andrei Bisirliu a obţinut două medalii de bronz la transmitere şi la recepţie, Cristian Haldan a obţinut o medalie de argint la categoria Morse Runner si medalie bronz la transmitere, Ionela Trofin - medalie bronz la transmitere. Adelina Astefanie şi Ştefan Mancaş, cât şi ceilalţi patru sportivi amintiţi, au obţinut medalie de bronz la echipe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite