Suceava: Apele îngheţate ameninţă trei gospodării din Vatra Dornei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele de ordine s-au luptat cu gerul timp de opt ore până au ridicat digul protector
Forţele de ordine s-au luptat cu gerul timp de opt ore până au ridicat digul protector

Albia râului Bistriţa a fost ocupată de un sloi de gheaţă de aproxiamtiv 1.000 de metri ce a dus la inundarea a trei terenuri agricole din Vatra Dornei.

Pompierii din Suceava, Vatra Dornei, jandarmi, specialişti de la Sistemul de Gospodărire a Apelor şi reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit ieri dimineaţă pe sectorul râului Bistriţa din staţiunea montană Vatra Dornei.

Aceştia au intervenit cu trei autospeciale şi patru autoutilaje pentru deblocarea albiei râului Bistriţa. Datorită temperaturilor scăzute, pe râul Bistriţa s-a format un strat compact de gheaţă, pe aproximativ 1.000 m, opturând albia râului, fapt ce a dus la inundarea a trei terenuri agricole. Din această cauză exista pericolul de inundare a trei locuinţe din apropiere.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru protejarea celor trei gospodării prin ridicarea unui dig, din saci cu nisip, pe o lungime de 115 metri şi la degajarea aglomerărilor de gheaţă din albia râului. Intervenţia forţelor de ordine a durat opt ore, timp în care aceştia au încărcat sacii cu nisip şi i-au trasnportat până la gospodări.

Pericolul de inundaţie nu a fost înlăturat în totalitate, zona fiind în continuare sub supravegherea autorităţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite