Suceava: Ancheta se târâie, asasinul este liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonid Zaporojeţ rămâne astfel liber la cinci luni după crime, deşi există dovezi clare împotriva sa.

Valutistul din Siret care şi-a găsit fetiţa şi soţia împuşcate în casă, la începutul acestui an, asistă în continuare neputincios la o anchetă fără rezultate. Dorinţa cea mai mare a lui Vasile Hriţcu, aceea de a-l vedea după gratii pe cel care i-a decimat familia, încă nu s-a împlinit.

„Nu mai ştiu nimic de anchetă şi nici n-am idee cât va mai dura, însă sper să se termine mai repede. Acum îmi ocup timpul cu treburile pe lângă casa, în special cu agricultura. Prioritatea mea este copilul care a terminat acum clasa a VIII-a. Acum este plecat într-o excursie“, spune Vasile Hriţcu.

L-au scăpat printre degete

Acesta nu poate uita gafele de până acum ale anchetatorilor români şi priveşte spre viitor cu inima îndoită. Principalul suspect, ucraineanul Leonid Zaporojeţ, a fost reţinut imediat după dublul asasinat de poliţiştii români.

În acel moment, oamenii legii n-au realizat că acesta avea legătură cu crimele şi l-au considerat un transfug pentru că nu avea paşaport, aşa că i-au prelevat probele ADN şi l-au expediat peste graniţă. Ulterior, anchetatorii au constatat că amprenta genetică a lui Zaporojeţ se regăsea pe arma cu care au fost ucise Camelia şi Raluţa Hriţcu. Pentru că a trecut „dincolo“, Zaporojeţ este acum cercetat în stare de libertate, iar la interogatoriu a negat orice legătură cu crima.

Piesa lipsă la dosar

Nici măcar această „mărturie“ n-a fost comunicată de ucraineni anchetatorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. „Abia după ce vom primi documentele vom putea închide dosarul şi îl vom trimite la Cernăuţi“, explică pe scurt procurorul Vasile Mandici.

După finalizarea dosarului ucrainenii l-ar putea extrăda pe Zaporojeţ, pentru a fi judecat la noi în ţară. Dar aceasta rămâne o perspectivă îndepărtată. „În funcţie de răspunsul celor din Ucraina şi de probele administrate de comisia rogatorie de acolo, dosarul va trece în următoarea etapă“, a decalrat Elisabeta Cocîrlă, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite