Suceava: Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu au împărţit amenzi în valoare de 675.000 de lei în primele opt luni ale anului sucevenilor care nu au respectat legislaţia.

În primele opt luni ale anului sucevenii au strâns amenzi în valoare de aproximativ 675.000 de lei, numai din partea comisarilor de la Garda de Mediu. Comisarii au făcut în perioada ianuarie- august 2010 un număr de 648 acţiuni de inspecţie şi control din care 273 planificate şi 375 neplanificate în urma cărora au fost aplicate 49 de amenzi cu o valoare totală de 524.000 lei.

„Acestea fiind achitate şi încasate sau în termen, nefiind până în prezent niciuna contestată şi au mai aplicat opt avertismente. Deasemeni au fost aplicate trei sancţiuni de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu”,  a declarat Mihaela Găşpărel, şefa Gărzii de Mediu Suceava. 

O ramură directă a Comisaritului Naţional, cel regional din Suceava, prin cei trei comisari de control a aplicat separat un număr de 13 amenzi în valoare de 151.400 de lei pentru sesizări venite de la cetăţeni. Din totalul amenzilor contravenţionale aplicate de comisari, cinci au fost contestate, procentul sancţiunilor încasate fiind de 89,8%.

„Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii de la Comisariatului Judeţean, dar şi de la cel regional a fost în luna august, sancţiuni în valoare de 30.000 lei pentru nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de mediu pentru activitatea desfăşurată”, a declarat Diana Mihaela Găşpărel, şefa Gărzii de Mediu Suceava.

Aceasta ne-a explicat că a fost vorba despre două firme sucevene care se ocupă de recoltarea şi comercializarea fructelor de pădure şi prelucrarea produselor lactate. La Comisariatul judeţean sunt 13 comisarii care verifică sucevenii, iar alţi trei la cel regional. Potrivit sursei oficiale în acest an Suceava a preluat preşedinţia regiunii Moldova, iar regionalul de aici are în subordine Bacăul, Botoşaniul, Iaşiul, Neamţul, Suceava şi Vasluiul.


Diana Mihaela Găşpărel, directorul Gărzii de Mediu
„Comisarii Gărzii de Mediu verifică aplicarea normelor 24 din 24. Mai urmează o serie de controale planificate la nivelul judeţului”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite