Suceava: Amenzi de 50.000 de lei pentru taximetriştii-pirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unicipalitatea a mărit de zece de ori amenzile pentru taximetriştii-pirat. Dacă iniţial sancţiunile erau cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, acestea au ajuns până la 50.000 de lei.

„Încercăm să facem tot posibilul pentru stârpirea „taximetriştilor piraţi“. Pe lângă amendă s-a dispus şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, care sunt restituite după 30 de zile de la data procesului verbal de reţinere şi după ce a făcut dovada plăţii amenzii contravenţionale“, a spus Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

„Când sunt controale, piraţii dispar“

Măsura, care se aplică deja de la mijlocul lunii iulie, are rolul de a elimina de pe stradă şoferii care fac transporturi ilegale de pasageri şi de marfă. Decizia municipalităţii îi încântă pe taximetriştii care au toate autorizaţiile în ordine. Ei sunt convinşi că înăsprirea amenzilor va reduce mult numărul „piraţilor“.

„Mi se pare foarte bună această lege şi nu am nicio problemă cu amenzile mari, mă ştiu corect. În perioada în care cei de la Primărie fac control, dispar multe taxiuri din cursă. În această zonă stau de obicei câte 20 de taxiuri, acum nu sunt decât 4“, ne-a declarat  Cristian Girigan, taximetrist, în timp ce aştepta clienţi în cartierul Obcini.

Şoferii amendaţi sunt cei care nu au autorizaţie, atestate sau aparate de taxat în timpul curselor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite