Suceava: Ambii suspecţi au fost arestaţi de autorităţile ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zaporojneţ şi complicele său
Zaporojneţ şi complicele său

O scăpare a poliţiştilor suceveni şi asasinii de la Siret nu vor mai fi judecaţi în ţară. Principalul suspect din dublul asasinat al familiei Hriţcu a fost prins de autorităţile sucevene chiar la o zi după oribilele crime dar a fost expulzat în Ucraina după o zi pentru că avea paşaportul expirat.

Cinci poliţişti suceveni au fost avansaţi în grad după ce l-au avut pe mână pe principalul suspect din cazul de la Siret chiar a doua zi după crime, dar l-au expulzat peste graniţă pentru că avea paşaportul expirat. Leonid Zaporojneţ, în vârstă de 50 de ani, din Ucraina suspect în cazul dublului asasinat de la Siret alături de complicele său, un bărbat în vârstă de 29 de ani de aceeaşi cetăţenie se află în arestul autorităţilor Ucrinene.

Aceştia nu vor fi aduşi în România pentru a fi judecaţi în dosarul dublului asasinat de la Siret. „Zaporojneţ va fi pedepsit cu siguranţă de autorităţile Ucrianene, pentru că aceştia nu-şi extrădează cetăţenii”, a declarat Vasile Mandici, porcurorul general al Parchetului Suceava. Conform declaraţiilor şefului poliţiei Petre Tobă, scopul crimelor a fost jaful, din casa valutistului Hriţcu au dispărut pe 17 februarie 14.000 de euro şi 2.000 de dolari.

La începutul săptămânii viitoare o comisie rogatorie formată din poliţiştii suceveni şi procurorul care s-a ocupat de caz vor merge în Ucraina să asiste la audierile lui Zaporojneţ. Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe 19 martie din partea parchetului de la Cernăuţi într-un dosar penal pentru trafic de armament şi posesie de droguri.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite