Suceava: Adrenalină pe apele şi în munţii Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinism, river rafting, tiroliană sau plimbări cu SUV-ul pe teren accidentat sunt doar câteva dintre atracţiile verii. Bucovina abundă de oferte în care plimbările de relaxare pe cărările munţilor pot fi combinate cu cele care dau senzaţii tari.

Tiroliana şi via ferrata, un traseu montan amenajat cu cabluri fixe, trepte de lemn, scări şi poduri pentru escaladare, pot fi practicate în zona Dornei, dar acestea sunt incluse, în general, în ofertele pensiunilor.


Cel mai accesibil sport este traversarea Bistriţei Aurii cu tiroliana în Vatra Dornei. O cursă costă 5 lei de persoană, iar forţa braţelor este vitală pentru a călători deasupra apei, de la un mal la celălalt. Via ferrata se practică de obicei deasupra râului Dorna, pe două cabluri paralele montate în plan vertical, sub supravegherea unor personae autorizate.


Rafting în grup


Ofertele pensiunilor cuprind la pachet cele două sporturi. Pentru un grup de doi turişti preţul este 30 de euro de persoană. Tariful scade până la 20 de euro de persoană în cazul grupurilor mai mari de cinci turişti. Apele repezi ale râurilor de munte oferă cadrul ideal pentru practicarea river rafting-ului. Coborârea în viteză cu bărci speciale este unul dintre serviciile de agrement estivale cele mai căutate în Vatra Dornei.

Traseele au grade diferite de dificultate şi lungime, cel mai solicitat traseu fiind cel de pe Valea Bistriţei. Aici se pot arunca în apă atât amatorii, cât şi profesioniştii. Pentru coborâre este necesar un grup de cel puţin şase persoane. Preţul unei curse pe râu variază între 40 şi 50 de euro de persoană. „Avem turişti toată vara. Pentru river rafting am fost solicitaţi doar de două grupuri care vor veni din Bucureşti“, a spus Adela Mărgineanu, proprietara unei pensiuni din Vatra Dornei.


Off-road cu piloţi experimentaţi


Alpinismul este gratis, dar numai pentru cei care stăpânesc la perfecţie arta escalădării pereţilor muntoşi. Pietrele Doamnei din Masivul Rarău, dar şi stânca Rusca din Munţii Giumalău sunt locuri excelente pentru alpinism. Cei care vor să simtă fiorii escaladării montane pot fi îndrumaţi de persoane specializate, dar preţul lecţiilor este cuprins între 60 şi 70 de euro.


„Iubitorilor de munte le punem la dispoziţie


SUV-uri pregătite pentru teren deosebit de accidentat cu piloţi experimentaţi ce le pot oferi curse off-road pe Obcinile Bucovinei. Pentru o cursă de o oră, închiriatul maşinii costă aproximativ 50 euro. Pot urca două-trei persoane“, a explicat Vlad Imoş, administrator.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite