Suceava: Accident mortal cu 7 victime la Buneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără şi-a pierdut viaţa şi alţi şase au fost răniţi. Totul a fost regizat de angajaţii ISU. Accidentul s-a petrecut pe E 85, la ieşirea din localitatea Buneşti, spre Suceava, din cauza unei căruţe care a traversat strada fără să se asigure.

Întreg spectacolul s-a petrecut ieri, după ora 14.00, sub privirile curioase ale şoferilor care treceau prin zonă şi credeau că accidentul este real.
Şapte tineri de la Crucea Roşie au jucat rolul victimelor „tragediei“ petrecute pe E85. „Accidentul s-a produs din cauza unei căruţe care a ieşit de pe un drum lateral fără să se asigure. Şoferul microbuzului a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ“, a spus unul dintre ambulanţierii implicaţi în falsul accident. Vaiete, urlete de durere şi disperare se auzeau din gurile celor 4 tineri care erau blocaţi între fiarele contorsionate, două tinere având doar nişte zgârieturi. La ora 14 şi 19 minute, un bărbat a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul.


Telefoane şi intervenţii


Un echipaj de poliţie a sosit în 5 minute şi a balizat zona cu semne luminoase. La scurt timp au venit şi două echipaje de Ambulanţă pentru a-i ajuta pe „răniţi“. 


Pompierii au venit în scurt timp pentru a-i scoate pe tinerii prinşi între fiare. La câteva minute după ce medicul de la SAJ Fălticeni a văzut că situaţia este gravă, s-a cerut ajutorul colegilor de la Suceava. „Avem o persoană decedată şi alte patru în stare gravă“, a anunţat reprezentantul SAJ Fălticeni. În 10 minute şi-au făcut apariţia alte două Ambulanţe cu medici din Suceava.


Rezultate mulţumitoare


În aproximativ 20 de minute, medicii, asistenţii, ambulanţierii şi pompierii au reuşit să îi scoată pe tineri dintre fiare, să le acorde primul ajutor şi să plece rapid la spitalul sucevean. „De mult timp ne gândeam să facem un astfel de exerciţiu împreună cu colegii de la SMURD şi ISU pentru a vedea cât suntem de pregătiţi pentru astfel de situaţii. Este prima dată când facem aşa ceva, iar rezultatele au fost mulţumitoare“, a spus Lidia Papuc, asistentă şefă la SAJ Suceava.


Acelaşi lucru l-au confirmat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care au supravegheat totul din umbră. „S-au descurcat bine. Au ajuns într-un timp bun şi au acordat primul ajutor aşa cum trebuia“, a spus Adrian Popescu, reprezentantul DSP.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite