Suceava: A şaptea ediţie a Festivalului Naţional al Ouălelor Încondeiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul are loc în perioada 26-28 martie la Ciocăneşti unde meşterii populari din toată ţara îşi vor prezenta creaţiile în cadrul festivalului.

Festivalul Ouălelor Încondeiate de la Ciocăneşti a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Sucevenii care doresc să viziteze standurile meşterilor populari veniţi din toată ţară, au ocazia să meargă în perioada 26-28 martie la Ciocăneşti.

La acest eveniment participă artişti încondeietori de ouă din toată ţara, precum şi interpreţi la instrumente muzicale vechi: trâmbiţă, bucium, tulnic şi corn, sub genericul „Chemarea străbunilor”. În cea de-a doua zi a festivalului organizat de Primăria Ciocăneşti, Asociaţia Încondeietorilor de Ouă „Oul de Aur”, A.N.T.R.E.C. Bucovina, Ministerul Culturii şi Patrimoniul Naţional şi Consiliul Judeţean Suceava, va fi organizată parada portului popular tradiţional.

Acest festival este cu tradiţie în comuna Ciocăneşti, fiind cel mai mare eveniment organizat de localnici premergător Sărbătorilor Pascale. Pe 27 martie, se va organiza un concurs gastronomic cu preparate tradiţionale de post şi spectacol pascal cu Ansamblul de Copii şi Tineri „Balada Bucovinei” Suceava, colinde de Florii, interpretate de Corul Bisericii din satul Botoş, comuna Ciocăneşti.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite