Suceava: A oferit mită 1.000 lei şi 5 litri de pălincă unui poliţist de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie, care a organizat un flagrant pentru a-l prinde pe autor.

Un poliţist de frontieră din cadrul IJPF Suceava l-a denunţat Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava pe Dumitru B., care i-a oferit mită pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa şi a prietenului său. Acestuia i-au fost oferite suma de 1.000 de lei şi 5 litri de pălincă.
Sâmbătă, ora 22.00, pe raza localităţii Cârlibaba, un echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei l-a oprit în trafic pe Paul F., care conducea un autocamion marca MAN. I-au fost solicitate documentele, însă conducătorul auto a declarat că nu le are asupra sa, iar camionul aparţine unei societăţi comerciale, cursa fiind efectuată la solicitarea patronului acesteia.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră a rezultat că numărul de înmatriculare al autocamionului a aparţinut unui alt autocamion, marca DAC, radiat din circulaţie la data de 27.05.2003, şi că Paul F. nu posedă permis de conducere. Faţă de Paul F. poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru dare de mită

La rândul său, Dumitru B., fiul administratorului societăţii comerciale de care aparţinea autocamionul, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
„Duminică, 7 noiembrie, poliţistul de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei a fost contactat de către Dumitru B., care i-a propus ca, în schimbul unei sume de bani şi a 5 litri de pălincă, să nu dea curs cercetărilor în lucrarea penală respectivă. Poliţistul de frontiera a refuzat, i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune şi apoi a raportat situaţia şefului său”, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie. Imediat a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind înregistrat dosarul penal.

Ieri, 8 noiembrie, în jurul orelor 18.00, la sediul SPF Izvoarele Sucevei s-a prezentat Dumitru B., care i-a solicitat din nou agentului de poliţie să nu dea curs cercetărilor în lucrarea penală. Reprezentanţii DGA au informat că acesta a scos o sumă de bani pe care o avea asupra sa şi a oferit-o poliţistului de frontieră pentru a distruge actele premergătoare întocmite, spunându-i totodată că cei 5 litri de pălincă se află în maşina cu care a venit.
Flagrantul a fost realizat de o echipă formată dintr-un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi ofiţeri din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Suceava. A fost ridicată suma de 1.000 lei oferită drept mită şi două sticle de 2,5 litri cu pălincă, aflate pe bancheta din spate a autoturismului marca Volkswagen Golf, care aparţinea prietenei lui Dumitru B.

Procurorul de caz a dispus cercetarea autorului în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Cercetările sunt continuate de lucrătorii DGA – SJA Suceava în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a tuturor participanţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite