Suceava: A impresionat o ţară întreagă cu naiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Cozaciuc se dovedeşte a fi un urmaş de cinste al celebrului interpret Gheorghe Zamfir
Alexandru Cozaciuc se dovedeşte a fi un urmaş de cinste al celebrului interpret Gheorghe Zamfir

Copilul este nevăzător din naştere şi a învăţat să cânte la mai multe obiecte de suflat de unul singur. 

Alexandru Cozaciuc (12 ani) a impresionat juriul cântând la cimpoi, caval, ocarină, fluier şi nai. În etapele eliminatorii, principalul său concurent a fost Loris Luzer Harvată (13 ani), un maestru al viorii. Amândoi copiii au obţinut 10 pe linie, fiind  singurele punctaje maxime din concurs. Deoarece doar unul dintre ei trebuia să participe la faza naţională, care a avut loc zilele trecute, votul publicului a fost decisiv.

Copiii suceveni, invitaţi de onoare
Alexandru Cozaciuc a fost ales de public să reprezinte Suceava la Concursul Naţional, unde a luat locul I şi a câştigat un calculator performant.  „Un alt talent special este şi Loredana Munteanu, aflată în plasament familial în comuna Salcea. Face gimnastică de performaţă la Oneşti, la Centrul Şcolar Sportiv «Nadia Comăneci» şi a prezentat un număr de dans încântător“, a spus Liviana Enea, reprezentanta DGASPC Suceava. Deşi la Bucureşti trebuia să ajungă un singur copil, organizatorii olimpiadei i-au invitat să urce pe scenă şi pe marii învinşi ai lui Alexandru.

„Organizatorii au acceptat ca în spectacolul de la Bucureşti, dar în afara concursului, să urce pe scenă Loris-Luzer Harvată şi Loredana Munteanu. Deşi s-a calificat un singur copil la faza naţională, toţi participanţii din judeţul Suceava s-au prezentat impecabil, făcând dovada incontestabilă a talentului lor“, ne-a spus Daniela Moroşanu, coordonatoarea care a însoţit copiii la concncursuri.

Talent precoce
Alexandru a dovedit că este talentat încă din primii săi ani de viaţă şi a fost ajutat de părinţi să-şi urmeze visele.  „La patru ani i-am cumpărat o orgă de jucărie şi l-am auzit cum lega notele. La cinci ani i-a cântat tatălui său «Mulţi ani trăiască!» şi toate acestea fără ajutorul cuiva. Apoi un frate de-al mamei l-a învăţat să cânte şi la fluier, iar acum face parte din Ansamblul Balada“, ne-a  spus mândră Liliana Cozaciuc, mama tânărului artist.

Cu toate că e nevăzător, Alexandru urmează o şcoală normală din Suceava şi îşi doreşte foarte mult să cânte în plus la saxofon şi la clarinet, însă instrumentele sunt foarte scumpe. Concursul este parte a „Anului European 2010 pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite