Suceava: A furat clopotele de la biserica şi le-a dus la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clopotele au fost făcute bucăţi pentru a fi vândute la kilogram
Clopotele au fost făcute bucăţi pentru a fi vândute la kilogram

Înainte de Sărbătorile Paşcale, o biserica din Fălticeni nu mai are cu ce să cheme oamenii la biserică, deoarece dascălul nu mai are clopote să le bată.

Un  sucevean a furat trei clopote din bronz cu o greutate de 35 de kilograme din clopotnita unei biserici din Falticeni iar dascălul nu mai are cu ce să cheme oamenii la stujba Pascală deoarece nu mai are în ce să bată.

Preotul paroh , Constantin Aparaschivei a sesizat lipsa lor ieri, în jurul orei 15.00 si a anuntat politia.

“În urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a stabilit faptul ca, în dupa – amiaza zilei de 07.03.2010, în jurul orelor 14.30, Gabriel  Drângu de 18 ani, împreună cu minorul A.C. de 15 ani, ambii din municipiul Falticeni, în urma unei întelegeri, s-au deplasat la biserica în cauza, şi din clopotniţa, de pe pardoseală, au sustras cele trei clopote”, a declarat Gabriel Pantiru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Suceava.

După ce au furat clopetele, suspectii le-au spart în bucaţi pentru a le putea vinde la kilogram unei societăţi comerciale de colectare a deseurilor fieroase din Fălticeni.

Hoţii au luat pe ele nu mai mult de 200 de lei, deoarece fiecare clopot avea în jur de 10 kilograme. Bucăţile au fost recuperate de de poliţişti, însă prea târziu.

Prejudiciul se estimeaza la suma de 3.000 de lei iar hotul a fost prins.

“Având în vedere ca Gabriel Drângu a fost cercetat pentru comiterea a 15 infractiuni de furt, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, unde în urma probatoriului administrat i s-a emis mandatul de arestare preventiva pentru o perioada de 29 zile. Cel în cauza a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava”, a adăugat Gabriel Pantiru.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite