Suceava: 80 de hectare de vegetaţie uscată au luat foc la Văleni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de oameni s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.

Focul a izbucnit în jurul ore 16.30 la litiera fondului forestier din satul Văleni, comuna Mălini, din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Grupa operativă a ISU Suceava, condusă  de Prim adjunctul inspectorului şef, colonelul Dan Hoffman, Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi Garda de intervenţie Gura Humorului au intervenit cu 40 de militari pentru localizarea şi lichidarea incendiului, alături de 50 de lucrători ai Ocolului Silvic Mălini şi 5 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini.

Mai bine de trei ore le-a trebuit celor aproximativ 100 de oameni pentru a învinge flăcările care răspândeau cu repeziciune.

"Au ars aproximativ 80 de hectare de vegetaţie uscată de pe păşunile gospodarilor din Văleni şi circa 1 ha din litiera (strat de frunze moarte şi de alte resturi vegetale şi animale care acoperă solul în pădure) fondului forestier, fără să afecteze trunchiul sau coronamentul arborilor. Datorită intervenţiei militarilor şi a celorlalte echipe, incendiul a fost localizat în timp util, înainte să se propage la fondul forestier", a explicat Plt.maj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

La această oră (20.00), pompierii încă mai lucrau la lichidarea ultimelor focare. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite