Suceava: 50 de meşteri vin la Târgul de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii vor putea admira şi cumpăra ouă încondeiate, costume tradiţionale, obiecte din ceramică sau podoabe. Organizatorii aşteaptă mii de participanţi la cea de-a XII-a ediţie a acestui eveniment, care va avea loc în Parcul „Profesor Ioan Nemeş“.

Târgul de Paşte organizat anual de Muzeul Bucovinei a ajuns la cea de-a XII-a ediţie şi se desfăşoară în cadrul manifestării „Paştele în Bucovina“. Târgul va avea loc în perioada 16-23 aprilie, în Parcul „Profesor Ioan Nemeş“ din Suceava, în spatele Catedralei Catolice, iar deschiderea oficială este programată pentru ziua de duminică.

Zona cu care s-au obişnuit sucevenii an de an, şi anume esplanada Casei de Cultură, nu a mai putut fi folosită la această ediţie din cauza lucrărilor la parcările subterane. La Târgul de Paşte vor participa 50 de meşteri populari cu produse dintre cele mai diverse. „Meşterii vor expune ouă încondeiate, împletituri, costume tradiţionale, ceramică, podoabe, sculpturi din lemn, mobilier popular şi icoane pe lemn. Sunt  meşteri din judeţul nostru, în principal“, a precizat muzeograful Violeta Enea.

Au fost invitaţi să participe la târg şi doi meşteri populari din Corund, judeţul Harghita, pentru diversificarea ceramicii, pentru că meşterii suceveni vor expune doar piese din ceramică de Marginea.

Mii de vizitatori

Târgul de Paşte reprezintă o atracţie a manifestării „Paştele în Bucovina“ datorită produselor tradiţionale prezentate. Anual, mii de suceveni au participat la eveniment, majoritatea achiziţionând măcar câte un obiect. „Pentru că anul acesta târgul este amenajat în parcul central, nu putem estima câţi vizitatori vor fi. Ne aşteptăm la mii de persoane pentru că toţi cei care vor ieşi în oraş vor trece pe acolo. Unii vor cumpăra, alţii doar vor vizita“, a menţionat Violeta Enea. Meşterii vor fi prezenţi zilnic, de dimineaţă până la lăsarea întunericului, iar produsele lor vor fi expuse în căsuţele special amenajate în parcul central.


Tot în cadrul programului „Paştele în Bucovina“ sucevenii vor avea parte şi de concursuri de ciocnit ouă, o gală a celor mai frumoase coşuri de Paşte, concerte de cântări pascale şi expoziţii de ouă încondeiate. „Îmi plac foarte mult obiectele făcute de meşterii populari. Aproape în fiecare an mi-am cumpărat câte ceva. Voi merge la târg pentru că vreau să-mi cumpăr o oală de lut pentru sarmale“, ne-a spus Dana Chiaburu, agent de vânzări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite