Suceava: 5.000 lei pentru cei mai buni elevi din clasele a IV-a și a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teza pe care o vor susține cei peste 100 de participanţi, cât estimează organizatorii că vor fi, este una mixtă, cu subiecte de matematică şi limba română.

Unitățile şcolare sucevene care organizează competiții adresate elevilor sunt nevoite să umble din uşă-n uşă să strângă sponsorizări pentru a-i premia pe câştigători. Aşa a procedat conducerea Colegiului Național „Ştefan cel Mare“ ani la rând, însă acum banii vor veni de la Primăria Suceava, ceea ce înseamnă că elevii merituoşi vor primi premii substanţiale, nu modeste, ca până acum.

Avem un concurs pentru elevii din clasele a IV-a şi a VIII-a în parteneriat cu Primăria pe care-l organizăm de opt ani de zile. De fiecare dată am strâns fonduri din sponsorizări, iar premiile în bani au fost mici. Acum copiii vor beneficia de premii mari, cum merită“, a declarat Dan Popescu, directorul Colegiului „Ştefan cel Mare“ Suceava.

La concurs vor participa elevi de clasa a IV-a şi a VIII-a din municipiul Suceava și localitățile limitrofe, iar teza pe care o vor susţine este una mixtă, cu subiecte de matematică şi limba română. „Îi invităm pe toţi copiii talentaţi din municipiul Suceava şi localitățile limitrofe să participe la concursul nostru, care va avea loc în ultima sâmbătă din luna mai“, a spus directorul Dan Popescu. Acesta a precizat că, anual, la competiție au participat peste 100 de elevi, care au fost premiaţi în aula colegiului. Anul acesta premierea ar putea avea loc în holul Primăriei Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că anul acesta va acorda premii de 5.000 lei câştigătorilor concursului organizat de colegiul sucevean, al cărui partener este. „Premierea va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copiilor, când vom acorda premii de 5.000 de lei de la Primăria Suceava“, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Citiţi şi: Olimpicii suceveni au luat sute de premii

Cinci menţiuni obţinute de elevii suceveni la olimpiada naţională de biologie

Trei certificate de „Şcoală Europeană“ pentru Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite