Suceava: 42 de familii de sinistraţi, încă fără locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit prefectului Sorin Popescu, toate cele 154 de case distruse de inundaţiile de anul trecut au fost reconstruite, însă câteva zeci de familii încă nu beneficiază de condiţiile necesare pentru a se muta.

Prefectura Suceava a întocmit o situaţie a caselor distruse de inundaţiile din vara anului trecut pentru a verifica dacă materialele trimise de Guvern au fost folosite în totalitate sau zac prin depozite. Potrivit prefectului Sorin Popescu, toate cele 154 de case distruse de inundaţiile de anul trecut au fost reconstruite, însă câteva zeci de familii încă nu beneficiază de condiţiile necesare pentru a se muta.

Astfel, 42 de case sunt construite „la roşu“, iar până ce finisajele nu vor fi puse la punct familiile sinistrate nu se pot muta în noile locuinţe, momentan fiind găzduite de rude şi prieteni. Autorităţile locale dau asigurări că până la finalul acestei luni imobilele de locuit vor fi gata.

În momentul de faţă au fost folosite toate materialele de construcţie pe care Guvernul le-a dat pentru reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile de anul trecut“, a subliniat Sorin Popescu, prefectul Sucevei. Acesta a precizat că dintre cele 154 de locuinţe distruse de inundaţiile din vara lui 2010 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a construit 23 de case, două companii cu sediul în Rădăuţi alte 11 locuinţe, iar Oficiul de Cadastru Suceava şi o societate comercială au construit câte o casă.

Cele mai multe din cele 42 de case nefinalizate se află pe raza comunelor Dorneşti şi Pătrăuţi, unde s-a înregistrat şi cel mai mare număr de case reconstruite, alături de cele din comunele Suceviţa, Dărmăneşti şi Grămeşti. Amintim că viiturile din vara anului trecut au făcut ravagii mari în special în Dorneşti şi Pătrăuţi.

Sorin Popescu a spus că sinistraţii trebuie să-şi asigure noile locuinţe, la fel ca toţi proprietarii de imobile de locuit, în caz contrar riscând amenzi şi neacordarea despăgubirilor oferite de stat celor afectaţi de dezastre naturale.

Citiți și: Suceava: 97% din proprietarii de locuinţe, pasibili de amendă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite