Suceava: 200 de profesori participă mâine la mitingul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de profesori suceveni membri ai Sindicatului Judeţean din Învăţământ "Spiru Haret" Suceava vor fi mâine la mitingul de la Bucureşti.

În timp ce Sindicatul Judeţean din Învăţământ “Spiru Haret” Suceava va fi reprezentat la mitingul din capitală de 200 de dascăli, de la Sindicatul “Bucovina” Rădăuţi nu va participa niciun dascăl.

Cu toate că sindicaliştii nu au speranţe prea mari în rezolvarea problemelor din învăţământ încearcă să protesteze împotriva măsurilor de criză pe care le impune Guvernul. “Eu cred că dacă stăm cu mâinile în buzunar nu e bine.

După acest miting aşteptăm hotărârea Federaţiei şi ne gândim la alte forme de protest. Deja i-am anunţat pe membrii de sindicat să vină cu propuneri şi vom vedea ce vom hotărî”, ne-a spus Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ “Spiru Haret” Suceava.

Profesorii vor pleca la noapte spre Bucureşti pentru a ajunge mâine dimineaţă la prima oră în capitală. Sindicaliştii susţin că nu vor renunţa la măsurile de protest până ce Guvernul nu va reveni asupra măsurilor luate.

În total, la mitingul de mâine sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei peste 8.000 de sindicalişti din toată ţara, afiliaţi la FSLI, care vor protesta împotriva legii salarizării unitare şi a reducerilor salariale cu 25%.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite