Suceava: Singura puşcărie pentru minori din Suceava se va deschide mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Singura puşcărie pentru minori din Suceava se va deschide mâine
Suceava: Singura puşcărie pentru minori din Suceava se va deschide mâine

Sub numele de Centrul Rezidenţial pentru copiii cu un comportament delicvent, clădirea va adăposti doar 10 minori care au săvârşit fapte penale.

Pentru prima dată în Suceava s-a înfiinţat un loc special în care minorii responsabili de fapte penale pot să-şi remodeleze comportamentul delicvent.

Această iniţiaţivă a fost luată în luna martie a acestui an de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi s-a concretizat în localitatea Ostra.

Deschiderea oficială a Centrului  Rezidenţial destinat copiilor cu comportamente antisociale va avea loc maine la ora 14.00.

Proiectul de integrarea a copiilor ca nu răspund penal pentru faptele lor, proveniţi din familii dezorganizate ori din Centrele de Plasament din judeţ, va începe prin consilierea a şase copii pentru început.

Minorii sunt “închişi” pentru furt, tentativă de omor, agresivitate sau fugă repetată din Centre.

Pe lîngă cei 10 minori, la Centrul Rezidenţial vor fi consiliaţi încă 50 de copii. Scopul acestor activităţi constă în reintegrarea social, însuşirea unui comportament adecvat şi înfrânarea pornirilor violente.

Acestea din urmă au de cele mai multe ori caracteristici ereditare, după părerea specialiştilor.

Din anul 2006 şi până în prezetnt au fost înregistraţi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială din Suceava 218 de minori cu comportamente delicvente aflaţi sub supravegherea atentă a asistenţilor sociali.

50%  dintre minorii înregistraţi în 2008 vin din familii cu problem iar restul din Centrele de Plasament.

Poliţia Judeţeană împreună cu Asistenţa Copilului au observant o creştere alarmantă a cazurilor penale în care sunt implicaţi direct copii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite