Suceava: Minor din Salcea prins la furat în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosindu-se de o geantă din aluminiu acesta a păcălit detectoarele anti-furt şi a furat câteva haine.

Un minor de 16 ani, din oraşul Salcea, a fost prins vineri de jandarmii suceveni după ce a furat mai multe haine dintr-un magazin.

Conform anchetatorilor, în jurul orelor 14.00, jandarmii care asigurau ordinea cu ocazia desfăşurării Târgului de toamnă ,,Produs în Bucovina”, au fost solicitaţi de către agenţii de pază ai complexului comercial, pentru a le acorda sprijin în vederea identificării unei persoane care a sustras bunuri dintr-un magazin situat în incinta complexului.

În câteva minute, jandarmii l-au interceptat în parcarea complexului comercial pe tânărul Ş. L. A. care avea un comportament suspect şi transporta în mâini o sacoşă voluminoasă, atipică, plină cu haine noi a căror provenienţă nu a putut-o justifica.

În urma verificărilor efectuate de către jandarmi as-a stabilit că băiatul şi-a confecţionat dinainte o sacoşă dintr-un material care seamănă cu folia de aluminiu şi care are proprietatea de a obtura semnalul emis de senzorii ataşaţi de mărfuri, astfel încât aceştia nu sunt detectaţi de detectoarele amplasate la ieşirea din magazin.

Conform anchetatorilor băiatul a intrat în magazin, a introdus în această sacoşă două cămăşi, o vestă, un hanorac şi o pereche de blugi în valoare de circa 500 de lei, după care profitând de faptul că lucrătoarea de la casierie era ocupată cu un client, a ieşit neobservat, fără ca detectoarele să semnaleze prezenţa produselor vestimentare.
Ulterior personalul magazinului a observat lipsa hainelor şi a alertat agenţii de pază care la rândul lor au solicitat sprijinul jandarmilor.

„În urma celor întâmplate, la faţa locului au fost chemaţi părinţii minorului şi, în prezenţa acestora, i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea definitivării cercetărilor” a declarat Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite