Suceava:Profesorii vor picheta la Prefectură înainte de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor salariile care le-au ramas restante şi din 2008
Profesorii vor salariile care le-au ramas restante şi din 2008

Este vorba de 229 de miliarde de lei vechi sumă plătibilă în trei tranşe anuale începând cu acest an. Sunt 9.346 de cadre didactice in Suceava care doresc să-şi câştige drepturile salariale obţinute în procesul castigat la începutul lunii martie.

Profesorii suceveni spun că de săptămâna viitoare vor începe mitingurile şi protestele deoarece nu-şi primesc drepturile salariale câştigate în instanţă.

Primul obiectiv unde cadrele didactice vor picheta este Prefectura iar în cazul în care, după mai multe zile de protest nu se va revolva nimic, aceştia ameninţă cu greva generală.

“Până la Paşti vom fi paşnici, dar după aceea vom merge la Bucureşti, la guvern şi la Ministerul Educaţiei. De pe 1 iunie vom începe greva generală dacă până atunci nu ne vom primi drepturile”, a declarat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean “Spiru Haret”, Suceava.

Până la greva generală, sindicaliştii vor organiza un referendul prin care, profesorii au dreptul să aleagă metoda de protest pe care o vor pune în aplicare: miting, pichetare sau grevă de două ore.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite