Suceava:Peste 4 hectare de culturi au fost distruse la Păltinoasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechiul dig a fost construit în anii din urmă, mai exact în 2008 când au avut loc cele mai mari inundaţii din Moldova.

Ploile torenţiale din ultima vreme care au căzut  în judeţul Suceava au adus necazuri oamenilor care locuiesc în apropierea râului Păltinoasa, în localitatea Capu Codrului.

Peste 80 de localnici erau să rămână sub cerul liber din cauza apelor ieşite din matcă în noapte ade 19 spre 20 iunie, când râul care traversează zona a inundat 4 hectare de teren agricol. În urma dezastrului, zeci de familii au rămas fără culturile de porumb şi cartof, deoarece apele le-au distrus în câteva ore.

“Pentru că exista riscul ca apele să inunde 20 de gospodării din apropiere, am intervenit cu 15 militari, alături de 7 subofiţeri jandarmi, doi poliţişti şi 21 de oameni din Păltinoasa şi am creat un dig de protecţie din arbori, gard din împletituri de nuiele şi saci de nisip”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă, Suceava.

În urma acestor măsuri, cursul apei a fost redirecţionat pe vechiul curs. Cu toate acestea, intervenţiile nu au putut salva culturile agricole din marginea satului, deoarece apa a înaintat cu viteză, în ciuda întervenţiilor la timp ale pompierilor. 

Inundaţiile au fost posibile din cauza vechiului dig care s-a rupt pe o lungime de 15 metri liniari şi care nu a făcut faţă volumului mare de aluviuni, roci şi apă.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite