Suceava: Groapă de gunoi de 6,3 milioane de euro la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Groapă de gunoi de 6,3 milioane de euro la Suceava
Suceava: Groapă de gunoi de 6,3 milioane de euro la Suceava

Consilierii judeţeni suceveni au intrat în cursa contra cronometru pentru asigurarea unei gropi de gunoi în conformitate cu normele UE. Din acest motiv, oficialii vor aproba astăzi  suma de

Consilierii judeţeni suceveni au intrat în cursa contra cronometru pentru asigurarea unei gropi de gunoi în conformitate cu normele UE. Din acest motiv, oficialii vor aproba astăzi  suma de 500.000 de lei, astfel încât în cel mai scurt timp să înceapă lucrările de amenajare la noua groapă care va fi în zona Moara. Graba cu care consilierii doresc să rezolve problema este cauzată de faptul că în luna iulie 2010 va expira termenul de funcţionare a rampei de gunoi de la Fălticeni, unde este momentan depozitat gunoiul sucevenilor.


Totodată, din acest motiv a fost modificat şi termenul de execuţie, fiind scurtat de la un an la şase luni. „Suntem constrânşi de faptul că aproape toate gropile de gunoi din Suceava sunt închise. Încercăm să grăbim construcţia acestui obiectiv“, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava. Noua groapă ecologică de gunoi de la Moara va beneficia de finanţare externă, costurile aridicându-se la 6,3 milioane de euro.


Până la alocarea fondurilor structurale, Consiliul Judeţean va fi cel care va porni investiţia alocând 500.000 de lei. „Am auzit că sunt probleme cu gropile de gunoi. Mă bucur că se pune piciorul în prag şi că se va rezolva problema“, a declarat George G., architect.Pentru că groapa de gunoi din apropierea Sucevei, unde era depozitat gunoiul sucevenilor, a fost închisă la sfârşitul anului trecut, edilii au hotărât ca deşeurile să fie depozitate la Antileşti, în Fălticeni.


Şi această groapă va fi însă închisă anul viitor. Rampa de la Fălticeni a creat deseori probleme localnicilor deoarece gunoiul s-a aprins de multe ori şi a produs disconfort. „Am stat mult şi în spital, unde mi-au zis să stau cu uşa închisă, căci aerul e toxic“ s-a plâns Dumitru Halotă, pensionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite