Suceava: Contrabandă cu ţigări în roţile autoturismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Şcheia a fost prins a doua oară de poliţiştii de frontieră cu ţigări de contrabandă, aduse din Ucraina

Dosar penal pentru un tânăr din Şcheia, care a fost prins pentru a doua oară cu ţigări de contrabandă. Miercuri, la punctul de trecere al frontierei de la Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară din Ucraina, cu un  autoturism, cetăţeanul român F. Andrei,  în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Şcheia, judeţul Suceava. 

După controlul documentelor de călătorie, echipa de control a efectuat  un control amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi  mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pneurile din spate ale  autoturismului, un număr 290  pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de peste 1.200  lei, au fost confiscate de către organele vamale, iar autoturismul în care se afla tânărul a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

 Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie de Frontieră Rădăuţi, Ilie Poroch, tânărul în cauză a  mai fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru sustragerea de la controlul vamal a unui număr de 300 pachete de ţigări, la finele lunii iulie. Având în vedere acest aspect,  poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare  pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite