Suceava: Bilete ieftine pentru zboruri scurte din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Bilete ieftine pentru zboruri scurte din Suceava
Suceava: Bilete ieftine pentru zboruri scurte din Suceava

De astăzi, 5 noiembrie, sucevenii care doresc să călătorească cu avionul pot să-şi procure din timp bilet. Toate zborurile vor începe oficial de pe data de 14 noiembrie. În prezent, doar

De astăzi, 5 noiembrie, sucevenii care doresc să călătorească cu avionul pot să-şi procure din timp bilet. Toate zborurile vor începe oficial de pe data de 14 noiembrie. În prezent, doar două firme operează de pe aeroportul „Ştefan cel Mare“ din Suceava.  Acesta a intrat în folosinţă după ce mai bine de o lună a fost inclus într-un proiect de reabilitare.

Pista cu o lungime de 1.800 de metri a fost reparată în totalitate, la standarde europene. Peste 80 de dale din beton au fost înlocuite în zona de aterizare, iar la lucrări s-au folosit materiale de calitate, precum beton cu adezivi şi armătură cu fibră polipropilenică.

„Aeroportul are în stoc materialele necesare pentru  menţinerea pistei în stare de funcţionare în sezonul rece. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 145.000 de euro, bani veniţi mai mult din bugetul local“, a declarat Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Dintre firmele de avioane care decolează de pe aeroportul sucevean, Carpatair, Tarom şi Blue Air, doar ultima a introdus în servicii zboruri de tip low cost.

Acest lucru înseamnă că sucevenii fără pretenţii pot călători ieftin pe distanţe lungi, însă fără condiţii la standarde ridicate. „Nu ne plângem de clienţi, la fiecare zbor se ocupă peste 50% din locuri“, a declarat Mihaela Cozma, agent tiketing la firma Blue Air, Suceava. Din Suceava există doar trei destinaţii spre care clienţii pot merge cu bani puţini.

Spre Roma sunt două curse, în zilele de marţi şi sâmbătă, care pleacă la ora 7.30 şi costă 56 de euro. Spre Viena, sucevenii pot pleca doar lunea şi vinerea la ora 9.45, iar preţul biletului este de 52 de euro. Ultima rută este spre Veneţia, în zilele de miercuri şi joi, de la ora 8.25, la preţul de 57 de euro. În perioada de iarnă, aeroportul este deschis zilnic între orele 7.00 şi 19.00, iar rezervările se pot face şi online.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite